Η Τουρκία άρχισε από σήμερα να δέχεται και πάλι στο έδαφός της Σύρους πρόσφυγες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τις σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που κατέχουν την πόλη Τελ Αμπιάντ και τις κουρδικές δυνάμεις που προσπαθούν να την ανακαταλάβουν.

Δεκάδες πρόσφυγες άρχισαν να διασχίζουν τα σύνορα στο πέρασμα του Ακτσάκαλε, ενώ χιλιάδες άλλοι περιμένουν από τη συριακή πλευρά των συνόρων.

Χθες, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν μάνικες νερού και έριξαν προειδοποιητικά πυρά για να απωθήσουν Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα, ρίχνοντάς τους, κυριολεκτικά, στα χέρια των ένοπλων τζιχαντιστών, όπως μαρτυρούν δεκάδες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν χθες το βράδυ στις ηλεκτρονικές εκδόσεις των διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς είχε δηλώσει ότι, αντιμέτωπη με νέο κύμα προσφύγων, η Τουρκία θα έκλεινε προσωρινά και κατά τόπους τα σύνορα με τη Συρία.

«Η Τουρκία δεν θα δεχθεί άλλες εισόδους στον έδαφός της από τη Συρία, εκτός από περίπτωση ανθρωπιστικής τραγωδίας», δήλωσε ο Κουρτουλμούς.

Πηγή: amna.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook