Η Γαλλίδα υπουργός Οικολογίας Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση της ελεύθερης διάθεσης στα καταστήματα με είδη κηπουρικής του ζιζανιοκτόνου Roundup της εταιρείας Monsanto, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης μάχης εναντίον των φυτοφαρμάκων που θεωρούνται εν δυνάμει βλαβερά για τον άνθρωπο.

«Η Γαλλία οφείλει να δώσει τη μάχη για να σταματήσουν τα φυτοφάρμακα», δήλωσε η υπουργός στο τηλεοπτικό δίκτυο France 3.

«Οφείλει επίσης να δώσει τη μάχη για να σταματήσουν τα φυτοφάρμακα στους κήπους και σας ανακοινώνω πως ζήτησα από τα καταστήματα ειδών κηπουρικής να σταματήσουν να διαθέτουν προς πώληση το Roundup της Monsanto», της γιγάντιας αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας, δήλωσε η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Η υπουργός δεν διευκρίνισε πώς θα εφαρμόσει την απαγόρευση αυτή.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ανακοίνωσε τον Μάρτιο πως η γλυφοσάτη, το βασικό συστατικό του Roundup της Monsanto, είναι «πιθανόν καρκινογόνα για τους ανθρώπους».

Ο χαρακτηρισμός προκάλεσε εκλήσεις από ορισμένους δημόσιους αξιωματούχους και καταναλωτές για την απαγόρευση του φυτοφαρμάκου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook