Αντιμέτωποι με 13 κακουργήματα βρίσκονται οι 3 άντρες που κατηγορούνται για την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής  σε  χρυσοχοείο που βρίσκεται εντός ξενοδοχειακής μονάδας της Χερσονήσου.

Η αντιεισαγγελέας Ηρακλείου που μελέτησε πολύ προσεκτικά την πολυσέλιδη δικογραφία της σοβαρής αυτής υπόθεσης άσκησε ποινικές διώξεις για:

– Συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής όπλων προς εξυπηρέτηση των σκοπών της.

– Ληστεία κατά συναυτουργία που τελέστηκε με κάλυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου του δράστη, από υπαίτιους που έφεραν πολεμικό τυφέκιο κατά συρροή.

– Ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία που τελέστηκε με κάλυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου του δράστη, από υπαίτιους που έφεραν πολεμικό τυφέκιο κατά συρροή.

– Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής που τελέστηκε από περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες από πρόσωπα που διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

– Εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

– Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς που έγινε με φωτιά, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

– Αντίσταση κατά συναυτουργία που τελέστηκε από πρόσωπα που οπλοφορούν, έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και που στράφηκε κατά προσώπων που διέτρεξαν σοβαρό προσωπικό κίνδυνο.

– Διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας πολεμικού τυφεκίου.

– Παράνομη οπλοφορία όπου και πυρομαχικών κατ’ εξακολούθηση.

– Οπλοχρησία

– Αρπαγή που έγινε με σκοπό να εξαναγκαστεί κάποιος άλλος σε παράλειψη για την οποία δεν είχε υποχρέωση.

– Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.

– Παράτολμη βία.

– Υπόθαλψη εγκληματία.

Την ίδια ώρα οι 2 από τους τρεις κατηγορούμενους συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Ο 29χρονος από τα Ζωνιανά, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, με τους γιατρούς να συνεχίζουν να κάνουν λόγω για τα επόμενα κρίσιμα 24ωρα.

Ο συνομήλικός τους από το Φόδελε, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς φαίνεται ότι έχει ξεφύγει τον κίνδυνο. Ωστόσο η κατάστασή του, όσον αφορά στο πόδι του συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Όσον αφορά στον τρίτο της παρέας, τον 32χρονο από την Αρμενία, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και κρατείται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, έπειτα από την απόφαση των ανακριτικών αρχών, που τον έκριναν προφυλακιστέο.

Αν και η κατάστασή της υγείας του εξελίχθηκε ομαλά  , αρνήθηκε να απολογηθεί χθες στο ΠΑΓΝΗ, όπου μετέβη στο η Ανακρίτρια ¨Ηρακλείου, καθώς όπως ισχυρίστηκε δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook