Οι δυνατότητες διοργάνωσης ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος στην Κρήτη υπό την σκεπή της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής Sir Phillip Craven, τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής  Επιτροπής Γιώργο Φουντουλάκη, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστο Τζαμούση, το γ.γ. Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Κώστα Σιάχο, τον έφορο εθνικών ομάδων εθνικής αθλητικής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία-πρόεδρο αθλητικού σωματείου «ΤΑΛΩΣ» Πάρη Επιτροπάκη, και τη πρόεδρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ) Μαρία Καλουδιώτη. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Περιφέρεια Κρήτης συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν την ανάπτυξη του Παραολυμπιακού αθλητισμού στο νησί, στο πλαίσιο ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού όπου «επενδύει» η Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας στην Κρήτη τον Πρόεδρο της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Craven ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που βρίσκεται στην Κρήτη ο Πρόεδρος της διεθνούς Παραολυμπιακής επιτροπής, συζητήσαμε σήμερα πως μπορούμε με την στήριξη της Πολιτείας, της γ.γ. Αθλητισμού, να συνεργαστούμε όλοι για να διοργανώσουμε ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός στην Κρήτη. Με την συνεργασία μπορούμε να έχουμε άλλο ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που θα προβάλλει το νησί. Να τονίσουμε ότι είμαστε όλοι ίσοι με τα ίδια δικαιώματα και η Περιφέρεια Κρήτης έχει αποδείξει ότι στηρίζει τις προσπάθειες του Παραολυμπιακού Κινήματος». 

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός επεσήμανε: «Είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε εποικοδομητικά με τον κ. Craven, τον κ. Αρναουτάκη, τον κ. Φουντουλάκη , όπου συζητήσαμε το θέμα των Παραολυμπιακών Αγώνων, το πώς η Κρήτη  μπορεί να αναλάβει και η Ελληνική Πολιτεία να υποστηρίξει μια διοργάνωση μεγάλου επιπέδου σε σχέση με τον αθλητισμό ατόμων με αναπηρίες. Θα σταθούμε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια, ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να εμπλέξουμε και τις δομές του Υπ. Παιδείας ούτως ώστε να μην είναι μόνο μια απλή αθλητική διοργάνωση αλλά να έχει και ένα σημαντικό παιδαγωγικό χαρακτήρα. Θα είναι επίσης μια ευκαιρία για την Περιφέρεια Κρήτης να αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό και παράλληλα να βοηθήσουμε να αναπτυχθούν και οι αθλητικές υποδομές ώστε να είναι προσβάσιμες όλες οι εγκαταστάσεις για τα άτομα με αναπηρίες». 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης δήλωσε: «Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι τόσο ο γ.γ. Αθλητισμού όσο και ο Περιφερειάρχης Κρήτης θα στηρίξουν οποιαδήποτε διεθνή αθλητική δραστηριότητα που θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε, κάτι για το οποίο ο Πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτρπής κ. Craven επίσης θα μας στηρίξει. Σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα ως προς αυτό και ευχαριστώ θερμά για την αμέριστη υποστήριξη που μας δίνουν, ώστε το Παραολυμπιακό Κίνημα να ανέβει ακόμη περισσότερο». 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook