Ενημερωτική σύσκεψη σχετικά με τη λειτουργία της νέας Κοινωνικής Δράσης «Κοινωνικός Αθλητισμός» πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας Λιονή, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Συριγωνάκη, του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου της Π.Ε.Ρ. για θέματα Αθλητισμού, κ. Γιάννη Παρασύρη Περιφερειακών Συμβούλων Ρεθύμνου και εκπροσώπων Αθλητικών Ενώσεων και Σωματείων.

Η λειτουργία του «Κοινωνικού Αθλητισμού» ξεκίνησε πιλοτικά στις Περιφερειακές Ενότητες Ηρακλείου και Χανίων και σκοπός της σημερινής συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των τοπικών ενώσεων έτσι ώστε σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία να συγκεντρώσουν το σύνολο των θέσεων ανά σωματείο και ανά άθλημα και αφού καταρτίσουν ενιαίο πίνακα, τον υποβάλλουν στο Τμήμα Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης. 

Το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συλλέξει τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων, που θα υποβληθούν μέχρι τις 14 Αυγούστου 2015.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι οικονομικά αδύνατοι μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευ-τεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι 15 ετών, που διαμένουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ρε-θύμνης, ενώ η επιλογή τους θα γίνεται μετά από αίτημα των γονέων ή κηδεμόνων τους στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης μετά και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης (Δ/νση Ζαμπελίου 34, τηλ: 28313 43310, 43323.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook