Καλεσμένη του Δήμου Πλατανιά, βρέθηκε  στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), η πρώην κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ στον Ακοντισμό και νυν Ευρωβουλευτής, κ. Σοφία Σακοράφα, προκειμένου να παρευρεθεί σε εκδήλωση βράβευσης αθλητών που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους το έτος 2014.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου στην ΟΑΚ η κ. Σακοράφα παρευρέθηκε στην εκδήλωση «Αθλητών Έπαινοι» στη διάρκεια της οποίας μίλησε για τις αξίες του Αθλητισμού. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, ο κ. Σημαντηράκης Πολυχρόνης, Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πλατανιά και ο κ. Κων. Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ.

Ο κ. Ζορμπάς κάνοντας μία μικρή αναφορά στις δύο σημαντικές λέξεις της πρόσκλησης «Άθληση και Έπαινος», σημείωσε ότι η μονόπλευρη άσκηση του σώματος πολλές φορές «θηριομορφεί» και κάνει τον αθλητή δυνατό στο σώμα, αλλά όχι στην ψυχή. Για το λόγο αυτό η ορθόδοξη πατερική σκέψη συμφωνεί στην ισορροπία σώματος και πνεύματος: «…πρός τους αγώνας αθλητής αποδύεται και γυμνούται, ούτω και ημείς, … αψώμεθα και ως αθληταί προς τους αγώνας αποδυσώμεθα». Ο κ. Ζορμπάς καλωσορίζοντας την κ. Σακοράφα τις προσέφερε σε ψηφιακή μορφή το βιβλίο του «Το αλφαβητάρι των Ολυμπιακών Αγώνων», ενώ προς όλους τους αθλητές αναφώνησε «Τήνελλα Καλλίνικε Κρής»!

Η κ. Σακοράφα εμφανώς συγκινημένη που βρισκόταν για μία ακόμα φορά στα Χανιά, ευχαρίστησε θερμά για τα πολύτιμα δώρα που έλαβε και παροτρύνοντας τους νέους αθλητές, σημείωσε ότι δεν πρέπει να κλείνουν το μάτι σε εκδηλώσεις βράβευσης αλλά να ακολουθούν το «πάμε» στις αθλητικές προκλήσεις που θα γεμίζουν την καρδιά.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 80 περίπου αθλητές, καθώς και παλαίμαχοι αθλητές και παλαίμαχοι αθλητικοί παράγοντες με καταγωγή από το Δήμο Πλατανιά.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook