Την διατήρηση της ποινής της ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον Γιώργο Μπονατάκη για την δολοφονία του Ξενοφώντα Κουκουλά, αποφάσισε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στο οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα η εκδίκαση μιας υπόθεσης που αν και φαινομενικά ξεκίνησε το 2009, ουσιαστικά έχει τις ρίζες της πολύ παλαιότερα.

Ο κατηγορούμενος και αυτή την φορά ισχυρίστηκε πως δέχθηκε πρώτος επίθεση απο το θύμα, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό απο το δικαστήριο.

Η μόνη ανατροπή, αφορούσε στον έτερο των κατηγορουμένων, τον Μανώλη Μπονατάκη, ο οποίος ενώ πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 11 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, το Εφετείο με τις ψήφους των 4 ενρκων έναντι των 3 δικαστών, τον έκρινε αθώο για αυτή την κατηγορία και ένοχο μόνο για οπλοκατοχή.

Μια ιστορία 29 ετών που αναστάτωσε την Κίσαμο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής εκείνης, όλα ξεκίνησαν το 1987, όταν ο 66χρονος Κωνσταντίνος Κουκουλάς πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον 47χρονο κτηνοτρόφο, Γιώργο Μπονατάκη. 

Προηγήθηκε λογομαχία, επειδή θεωρούσε πως τα πρόβατα του Μπονατάκη προκαλούσαν ζημιές στην περιουσία του. Συγγενείς του Γεωργίου Μπονατάκη κατέστρεψαν το σπίτι του Κων. Κουκουλά και πυρπόλησαν το σπίτι του αδελφού του Μανόλη. 

Ο Κουκουλάς αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Αγιάς το 1993 και για φόβους αντεκδίκησης έμενε στα Χανιά.

Στις 6 Μαΐου 1996, ο 75χρονος, τότε Κων. Κουκουλάς, ενώ καθόταν στη βεράντα του σπιτιού του στο Καστέλι «γαζώθηκε» σε 12 σημεία από δύο διαφορετικά κυνηγετικά όπλα. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κισάμου και μετά στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου και εξέπνευσε. Προτού υποκύψει, κατονόμασε ως δράστες δύο αδέλφια από την οικογένεια Μπονατάκη αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους στη δίκη και αθωώθηκαν.

Στις 14 Μαρτίου 2009 ενώ ο 25χρονος Ξενοφών Κουκουλάς  και συγγενικά του πρόσωπα έκαιγαν κλαδιά σε χωράφι έξω από Περβολάκια Μυθήμνης μέλη της οικογένειας Μπονατάκη διαμαρτυρήθηκαν για τον καπνό κι άρχισε λογομαχία.

Ο 25χρονος δέχθηκε μια βολή στο στήθος από πυροβόλο όπλο, η μητέρα του τραυματίστηκε στο κεφάλι από πέτρα που δέχθηκε, ενώ από σκάγια καραμπίνας τραυματίστηκαν ελαφρά δύο μέλη της οικογένειας Μπονατάκη.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κισάμου στο Καστέλι, όπου προκλήθηκε νέο επεισόδιο, παρουσία της Αστυνομίας. Η μητέρα του νεκρού και ο γαμπρός της χτυπήθηκαν με μαχαίρι και μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων (διέφυγαν τον κίνδυνο). Ο 25χρονος με διαμπερές τραύμα στον θώρακα από πυροβόλο όπλο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook