\”Μετά από (20) μήνες τραγικής ολιγωρίας και ανευθυνότητας, μπορείτε να μας πείτε –δίχως μισόλογα- πότε πρόκειται να παραδώσετε τις κατοικίες στους δικαιούχους;\” αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης σε ερώτηση του προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τις εργατικές κατοικίες στην Σητεία.

Η ερώτηση του κ. Πλακιωτάκη:

\”Παρά την ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική συγκυρία και το γεγονός ότι πολλοί από τους δικαιούχους αντιμετωπίζουν μέχρι και πρόβλημα επιβίωσης, δυστυχώς ακόμη δεν υφίσταται καμιά ουσιαστική εξέλιξη.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο το πως κατορθώσατε να παραλάβετε ένα έργο το όποιο είχε ολοκληρωθεί κατά 90%, και 20 μήνες μετά όχι μόνο να μην το έχετε παραδώσει, αλλά να μην είστε καν σε θέση να δώσετε μια σαφή απάντηση για το πότε θα παραδοθεί στις οικογένειες, οι οποίες ταλαιπωρούνται από την αδυναμία σας να πράξετε το αυτονόητο.

Συνεχώς νέα προβλήματα παρουσιάζονται αφήνοντας την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία και τη δυσαρέσκεια των δικαιούχων. Μάλιστα σε πρόσφατη επίσκεψή μου, διαπίστωσα ότι ο ρυθμός των εργασιών είναι τόσο αργός, ώστε να είναι αμφισβητήσιμη η έγκαιρη παράδοσή τους με βάση το νέο χρονοδιάγραμμα.

Πάντως μετά από ενημέρωσή σας, πληροφορηθήκαμε ότι έχει επέλθει συμβιβασμός μεταξύ της οικογένειας Στεφανίδη και του ΟΕΚ και πως μέχρι το τέλος τρέχοντος μήνα θα έχει καταβληθεί το ποσό, κάτι που αναμένουμε να δούμε αν θα συμβεί.

Κατόπιν όλων αυτών ρωτάται ο κ Υπουργός:

– Τι συμβαίνει με τον επιβλέποντα μηχανικό ο όποιος είναι απαραίτητος για την εκτέλεση του έργου; Αληθεύει ότι χρησιμοποιείτε τη μοναδική υπάλληλο του ΟΕΚ στη Σητεία η οποία προφανώς δεν μπορεί να είναι απόλυτα συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις της, αφού διεκπεραιώνει και όλες τις υπηρεσίες του γραφείου της πόλης;

– Μετά από είκοσι (20) μήνες τραγικής ολιγωρίας και ανευθυνότητας, μπορείτε να μας πείτε –δίχως μισόλογα- πότε πρόκειται να παραδώσετε τις κατοικίες στους δικαιούχους;\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook