Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Νομού Ηρακλείου, κ. Γιώργος Χατζηδάκης, συνάντησε τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη Γιάνη, στο περιθώριο της επίσκεψης-ομιλίας του δεύτερου στο Ηράκλειο και του επέδωσε τις θέσεις-ενστάσεις του συλλόγου για θέματα συναρμοδιότητας των Υπουργείων Παιδείας, Οικονομικών και Εργασίας που αφορούν στον κλάδο.

Tο πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς:   Υπουργό Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη Γιάνη

Κύριε Υπουργέ,

Ο κλάδος μας αποδεδειγμένα και πέραν πάσης αμφισβήτησης, σε ό,τι μας αφορά, διώκεται διαρκώς και ποικιλοτρόπως εδώ και χρόνια από την ελληνική πολιτεία. Δίωξη της οποίας τα χειρότερα, είτε αποτρέψαμε αποδεικνύοντας το δίκαιο των θέσεών μας, όποτε μας δόθηκε η δυνατότητα διαλόγου, είτε απλώς αντέξαμε.  Τα παρακάτω αφορούν τόσο στο δικό σας χαρτοφυλάκιο όσο και σε εκείνο του Υπουργού Εργασίας.

Ο Νόμος 4093/2012 αποπειράθηκε με βάση τα απίστευτα κτιριοδομικά του κριτήρια, τα οποία σημειώνουμε ότι ελάχιστα δημόσια σχολεία πληρούν, να μας αφανίσει. Διαπιστώνοντας οι συντάκτες του ότι ο σκοπός δεν επιτυγχανόταν, πρόσθεσαν αργότερα και την απαίτηση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για την απλή ανανέωση-επικαιροποίηση των ήδη υπαρχουσών αδειών λειτουργίας μας, κάτι το οποίο δε ζητείται, εξ’ όσων γνωρίζουμε, από κανένα άλλο κλάδο από όσους ανανεώνουν κατά καιρούς τις άδειές τους. Πρόκειται για απροκάλυπτα δυσμενή αντιμετώπισή μας, ιδιαίτερα υπό τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες.

Εσείς ως συναρμόδιος Υπουργός τι έχετε να πείτε; Ενστερνίζεστε την άποψη του κ. Μπουγελέκα, στενού συνεργάτη του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας, κ. Κουράκη, ο οποίος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας, κ. Μιχαηλίδη  είπε το αμίμητο: «Εμείς θέλουμε λεφτά»; Τέτοια τοποθέτηση δεν είχαμε ακούσει  ούτε από τους ίδιους τους συντάκτες του Νόμου 4093, οι οποίοι, παρόλα αυτά μας δέχτηκαν σε διάλογο. Ο κ. Κουράκης δε δέχεται να μας συναντήσει την ώρα που επανειλημμένα  συναντά την ΟΙΕΛΕ και ενστερνίζεται πλήρως τις απόψεις της.

Με αυτό ερχόμαστε στο δεύτερο φλέγον θέμα για το οποίο θα θέλαμε και τη δική σας άποψη, αλλά και του Υπουργού Εργασίας. Ο κ. Κουράκης προωθεί νόμο με τον οποίο θα υποχρεούμαστε να αμείβουμε τους καθηγητές μας ακόμα και για τις κάθε είδους επίσημες και ανεπίσημες αργίες. Θα πρέπει μάλλον να είμαστε και ευχαριστημένοι που δε μας υποχρεώνει να τους αμείβουμε και κατά τους θερινούς μήνες, όπου 8/10 ΚΞΓ είναι κλειστά και 2/10 υπολειτουργούν. Ζητά επίσης να καταθέτουμε και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταστάσεις, οι οποίες αφορούν αποκλειστικά και μόνο στο Υπουργείο Εργασίας.

1ο ερώτημα: Το γνωρίζει αυτό ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας; Τι έχει να πει;

2ο ερώτημα: Αυτή είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας;

Κλείνοντας θέλουμε να είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι. Ο κλάδος μας απαιτεί την άμεση άρση των παραπάνω προϋποθέσεων όχι μόνο γιατί είναι επιλεκτικά άδικες εις βάρος μας, όχι μόνο γιατί είναι  άτοπες υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, αλλά και επειδή έχουμε στη διάθεσή μας σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων τοπικών και άλλων σήμερα κυβερνητικών βουλευτών, οι οποίοι, ενώ ήταν πολυγραφότατοι υπέρ των δίκαιων, όπως τις χαρακτήριζαν τότε, θέσεών μας, σήμερα σιωπούν. Γιατί; Τι άλλαξε; Οι δικές μας θέσεις πάντως δεν άλλαξαν.

Τέλος ευθαρσώς σας αναφέρουμε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση  επέλεξε να επιδιώξει τον αφανισμό του κλάδου μας παραβλέποντας ότι μόνο στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών απασχολούνται 80.000 άτομα, τασσόμενη υπέρ, γνωστών σε εμάς, μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, αναλαμβάνοντας όμως  παράλληλα και το ανάλογο πολιτικό κόστος στις πρόσφατες εκλογές, αφού η δυσαρέσκεια του συνόλου των απασχολούμενων στον κλάδο μας Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών και συνεργατών τους  εκφράστηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Επειδή η κοροϊδία αλλά και η ανοχή έχουν όρια,  σας διαβεβαιώνουμε ότι σε περίπτωση: α) Μη άμεσης απόσυρσης της απαίτησης για προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας,

β) Που  η ΟΙΕΛΕ συνεχίσει να έχει προνομιακή μεταχείριση από  τον κύριο Κουράκη και

γ) Συνεχίσει να ζητείται η κατάθεση εγγράφων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που είναι άσχετα με την αρμοδιότητά της,

ο κλάδος μας θα συμπεριφερθεί με τον τρόπο που ως άνω περιγράφτηκε και προς τη σημερινή κυβέρνηση σε μελλοντικές εκλογές.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook