Πρώτη ενημέρωση 13.52

Μη αναστρέψιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του 29χρονου από τα Ζωνιανά , ο οποίος από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ.

Οι ώρες που διανύουμε συνεχίζουν να είναι κρίσιμες για τον νεαρό, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι και έπειτα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση, εισήχθη διασωληνωμένος στην Εντατική του νοσοκομείου.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος αν και έχει διαφύγει τον κίνδυνο, συνεχίζει να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με σοβαρά τραύματα στον μηρό και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς αναμένεται αύριο να πάρει εξιτήριο από την ΜΕΘ και να μεταφερθεί σε κλινική του νοσοκομείου.

Την ίδια ώρα, το κλίμα στους διαδρόμους του ΠΑΓΝΗ συνεχίζει να είναι τεταμένο, με τους συγγενείς των ληστών να επιτίθενται φραστικά στις ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ που συνεχίζουν να βρίσκονται μέσα και έξω από το νοσοκομειακό ίδρυμα του Ηρακλείου.

Μάλιστα, οι ένστολοι δέχονται και απειλές για την ζωή τους ενώ κάποιοι από τους συγγενείς του 29χρονου από το Φόδελε δεν δίστασαν να απειλήσουν τους αστυνομικούς λέγοντας ότι θα «έχουν την ίδια τύχη που είχε και ο Στάθης Λαζαρίδης» .

Ο αστυνομικός του ΤΑΕ Χανίων που από το 2008 νοσηλεύεται σε ένα δωμάτιο του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, έπειτα από επίθεση που δέχτηκε στα Ζωνιανά από κατοίκους του χωριού που άνοιξαν πυρ εναντίον των τζιπ της ΕΛΑΣ , που επιχείρησαν να εισέλθουν στα Ζωνιανα.

Το κλίμα παραμένει τεταμένο και η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του ΠΑΓΝΗ  γίνεται ολοένα και πιο αισθητή.