Την αφαίρεση των μαρμάρινων κολωνακίων του κεντρικού δρόμου που έγιναν ακόμα μια φορά αφορμή για τον τραυματισμό μιας υπέργηρης επισκέπτριας της πόλης, προτείνει η λαϊκή συσπείρωση του δήμου Αγίου Νικολάου με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά:

"Έχουμε πει πολλές φορές ότι η εικόνα του δρόμου, η προσβασιμότητα του κεντρικού, το φύτεμα νέου πρασίνου βελτίωσαν αισθητικά και λειτουργικά τη Ρ. Κουνδούρου. Ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες στέκονται και φωτογραφίζονται με φόντο το πράσινο, το λιμάνι στο βάθος κλπ. Όμως οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουμε επισημάνει 100 φορές μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια (μαζί με όλους τους καταστηματάρχες του κεντρικού) ότι υπάρχουν και κάποιες αστοχίες.

Η πιο επικίνδυνη από όλες είναι η ύπαρξη των μαρμάρινων κολωνακίων, που έχει οδηγήσει σε πολλά και σοβαρά ατυχήματα. Πριν θρηνήσουμε κάποιον ηλικιωμένο ή κάποιο απρόσεχτο παιδάκι, σας καλούμε να τα απομακρύνετε άμεσα βάζοντας στη θέση τους περισσότερο θαμνώδες πράσινο, αφήνοντας κατά διαστήματα κενά για προσπέλαση στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Η απάντηση που παίρνουμε από τους αρμόδιους καταλήγει στο «ας προσέχουν». Θεωρούμε ότι η απάντηση αυτή είναι προκλητική και μας οδηγεί στον ακτιβισμό, ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα.

Ελπίζουμε να βοηθήσουν αυτές οι εικόνες ώστε να αρχίσει να ενοχλείται το στομάχι των υπευθύνων. Ελπίζουμε επίσης ο ωχαδερφισμός να μην έχει εισχωρήσει τόσο βαθιά σα νοοτροπία στους αρμοδίους."

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ