Το μόνο το οποίο μπορεί να ζητήσει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι μόνο μια «παράταση με καλούς όρους», καθώς «το χθεσινό Eurogroup ήταν το χειρότερο μέχρι στιγμής για το ελληνικό ζήτημα» επειδή «οι δανειστές χρησιμοποίησαν επιχειρήματα νομικού εκβιασμού», υποστηρίζει ο Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οσο για όλα αυτά που έχουν ακουστεί περί επιβολής ελέγχου κεφαλαίων, ο αντιπρόεδρος της Βουλής εμφανίστηκε πλήρως καθησυχαστικός, λέγοντας: «Οι τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα και πρέπει σήμερα οι πολίτες να εφησυχαστούν και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και από την κυβέρνηση γιατί αυτός είναι ένας τεχνικός θόρυβος και νομίζω ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν για το ζήτημα των τραπεζών».

Συγκεκριμένα για ο Eurogroup είπε: «Το χθεσινό Eurogroup ήταν το χειρότερο μέχρι τώρα για το ελληνικό ζήτημα,. Ακούστηκαν με σφοδρότητα και ομοφωνία σκληρά πράγματα για την ελληνική πλευρά. Φαίνεται ότι προσπαθούν να μετακυλήσουν την ευθύνη για την παραβίαση της δανειακής συμφωνίας, διότι πρώτα φορά μίλησαν και ο Ρέγκλινγκ για τα 140 δισ. που είναι απαιτητά κλπ και υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι είναι δύσκολη από χθες η επίτευξη συμφωνίας και νομίζω ότι μπορούμε να προσδοκούμε πολύ λίγα στην πολιτική διαπραγμάτευση […] Κυρίως επειδή, εντελώς εκβιαστικά οι δανειστές και όχι με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν αφήσει τα δύο τελεσίγραφα. […] Αρα, τώρα, έχει στα χέρια του ολοσχερώς ο πρωθυπουργός, τον οποίον εμπιστευόμαστε».

«Το μόνο το οποίο μπορούμε να ζητήσουμε αυτή τη στιγμή, είναι μία παράταση με καλούς όρους για να έχουμε χρόνο να συζητήσουμε» πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος ο οποίος επανέλαβε ότι «οι δανειστές για πρώτη φορά εκβιάζουν επειδή έχουν χαρτιά στα χέρια τους τα οποία έχουν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και θεωρούν ότι ακόμα και χωρίς δικαστήρια μπορούν να ζητήσουν τα χρήματά τους, μετακυλίοντας στην ελληνική πλευρά εκβιαστικά και παράνομα την ευθύνη της ρήξης των συνομιλιών.

«Είμαστε στα χέρια του πρωθυπουργού ο οποίος πιστεύω ότι θα δράσει ψύχραιμα και νηφάλια» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook