Ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου όπου η εθνική μας ομάδα στίβου έχει στόχο την άνοδο της στην σούπερ λίγκα. 

Την έναρξη των αγώνων έκανε ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ενώ σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τόρλαφ Νιλσον, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. 

Χιλιάδες φίλαθλοι στις κερκίδες του Παγκρήτιου στηρίζουν τις προσπάθειες των αθλητών της εθνικής μας ομάδας, ενώ ξεχωριστή εικόνα των αγώνων αποτελεί η παιδική κερκίδα την οποία και επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σταύρος Αρναουτάκης, που είχε νωρίτερα συναντήσεις στο Παγκρήτιο με εκπροσώπους αθλητικών φορέων, ανέφερε: 

«Με ιδιαίτερη περηφάνια και χαρά το Ηράκλειο και η Κρήτη καλωσορίζουν τους αθλητές και τους συνοδούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων Στίβου Α’ Κατηγορίας. 

H Κρήτη ολόκληρη συμμετέχει σε μια γιορτή Αθλητισμού και Πολιτισμού, σε μια σπουδαία στιγμή για το αθλητικό πνεύμα. 
Αυτή η διοργάνωση,  η τόσο σημαντική  για την καλλιέργεια και τη διάδοση της αθλητικής συνείδησης,  αποτελεί για μας πρόκληση και τιμή. 

Γιατί, οι αγώνες αυτοί είναι στενά συνδεδεμένοι με την αθλητική ιστορία αυτού του τόπου. Ενός τόπου όπου η άσκηση του σώματος και του πνεύματος  ξεκίνησε στα Μινωικά χρόνια και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η συμμετοχή των καλύτερων ξένων και Ελλήνων αθλητών αναδεικνύει  τις αξίες και αρχές που διέπουν τον αθλητισμό: τον σεβασμό, τη φιλία, την αλληλεγγύη.

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει κάθε προσπάθεια καλλιέργειας των αρχών αυτών, την ανάπτυξη του αθλητισμού, την πολιτιστική του αποστολή και την ανύψωση του αθλητικού ιδεώδους.  Γιατί στον τόπο μας, έχουμε τη θέληση, διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις και αναπτύσσουμε τη δυναμική που υποστηρίζει και προάγει τον Αθλητισμό. 

Εξ ονόματος όλων των Κρητικών, ευχόμαστε καλή επιτυχία στους αθλητές και τους κριτές  και ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές, όλους τους μικρούς και μεγάλους θεατές, τους συνδιοργανωτές αλλά και τους χορηγούς των αγώνων».

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου Β.Λαμπρινού

“Αξιότιμοι επισκέπτες, κυρίες και κύριοι, φίλοι, αγαπητοί μας νέοι, σας καλωσορίζουμε στο «Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Στίβου», μια κορυφαία διοργάνωση που τιμά την Κρήτη, και ιδιαίτερα τον Δήμο Ηρακλείου, συνδέοντας τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό, την Ιστορία, και τη σύγχρονη παρουσία της πόλης μας. 

Η ευγενής άμιλλα, η αγωνιστικότητα, το ομαδικό πνεύμα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η αξιοκρατία και η κατανόηση,  αποτελούν πανάρχαιες αξίες του  Αθλητισμού στον τόπο μας. Και οι αξίες αυτές,  στις διεθνείς Συναντήσεις, όπως είναι οι σημερινοί Αγώνες, συμβάλλουν καθοριστικά  στην επικοινωνία των λαών και των πολιτισμών, υπηρετούν την ειρήνη, την αλληλεγγύη και τη συναδέλφωση. Διαμορφώνουν δημοκρατικό ήθος.

Ξεχωριστή σημασία έχει για εμάς η παρουσία της «Παιδικής Κερκίδας», καθώς το κύριο μέλημά μας είναι πάντα η νέα Γενιά. Ο κλασικός αθλητισμός εξευγενίζει την ψυχή τους και προετοιμάζει υπεύθυνους πολίτες. 

Σε όλους τους αθλητές και στις αθλητικές ομάδες ευχόμαστε: τις καλύτερες επιδόσεις στους αγώνες που θα παρακολουθήσουμε.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook