Δύο νέα ύποπτα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στον νομό Ηρακλείου, κινητοποιούν τις τοπικές αρχές. 

Ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες αιμοληψίες και έχουν σταλεί τα δείγματα για εργαστηριακή εξέταση και σύμφωνα με τους κτηνιάτρους της Δ/νσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης, πιθανότατα, και στις 2 περιπτώσεις  να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη της νόσου.

Οι φόβοι των κτηνιάτρων για την εξάπλωση της νόσου τους καλοκαιρινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες επιβεβαιώνονται. Η νόσος εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς στην Κρήτη, γι’ αυτό θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι να ξεκινήσουν άμεσα τους ψεκασμούς με ειδικά εντομοκτόνα των ζώων τους αφού ουσιαστικά είναι ο μόνος τρόπος που έχουν για να μειώσουν τις πιθανότητες προσβολής των κοπαδιών τους. Παράλληλα θα πρέπει να ελέγχουν τις μετακινήσεις των αιγοπροβάτων τους  προς και από τις εκτροφές. Ενώ επιβάλλεται να εμβολιάσουν άμεσα τα κοπάδια τους.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης κρούουν τον κώδων του κινδύνου. Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού βοηθούν στην εξάπλωση του ιού του καταρροϊκού πυρετού.  Όπως επισημαίνουν οι αρχές, ο καταρροϊκός πυρετός δημιουργεί πολύ σοβαρό ζήτημα, επηρεάζει την οικονομία της Κρήτης, τον κτηνοτροφικό κλάδο και επομένως πρέπει το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με προσοχή, ώστε να εμποδίσουμε την εξάπλωση της νόσου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook