Η σύζυγος του ισραηλινού πρωθυπουργού Εσωτερικών Σιλβάν Σαλόμ ανήρτησε χθες ένα «ανάρμοστο αστείο» για τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο λογαριασμό της στο Twitter, προκαλώντας κύμα αγανάκτησης που την ανάγκασε να το σβήσει και στη συνέχεια να ζητήσει συγγνώμη.

«Ξέρετε τι είναι ο καφές του Ομπάμα; Μαύρος και όχι δυνατός», έγραψε η Τζούντι Σαλόμ Νιρ-Μόζες στο μήνυμά της προς τους 74.400 χρήστες του Διαδικτύου που παρακολουθούν τον λογαριασμό της στο Twitter. Δεν πέρασε πολύ ώρα και κύμα αγανάκτησης και επικριτικών σχολίων στο Διαδίκτυο ανάγκασε την Νιρ-Μόζες να σβήσει το επίμαχο μήνυμα.

«Ζητώ συγγνώμη, ήταν ένα ανόητο αστείο που κάποιος μου διηγήθηκε» έγγραψε στ’ αγγλικά στο λογαριασμό της @Judy Mozes.

«Πρόεδρε Ομπάμα, δεν θα έπρεπε να αναδημοσιεύσω αυτό το ανάρμοστο αστείο», επέμεινε σε μήνυμά της το οποίο απευθυνόταν στον προεδρο των ΗΠΑ. Αγαπώ τους ανθρώπους όποια κι αν είναι η φυλή ή η θρησκεία τους».

«Λυπάμαι πολύ αν πλήγωσα τον οιονδήποτε. Ελπίζω ότι θα παραμείνω παντρεμένη μόλις ο σύζυγός μου προσγειωθεί και ακούσει αυτό που έκανα», πρόσθεσε.

Ο σύζυγός της, μέλος του δεξιού κόμματος Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετιανάχου, είναι επίσης ο αρμόδιος υπουργός για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, τον στρατηγικό σύμμαχο του Ισραήλ.

Η Τζούντι Νιρ-Μόζες, γνωστή για την ελευθεροστομία της, προέρχεται από την οικογένεια Μόζες, ιδιοκτήτρια της εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας Yediot Aharonot. Η Τζούντι Νιρ-Μόζες παρουσιάζει μια εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή και μετέχει σε σειρά τηλεοπτικών εκπομπών. Επίσης αναρτά συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ωμά σχόλια για κοινωνικά και πολιτικά θέματα, επικρίνοντας κυρίως προσωπικότητες της αριστεράς γι΄ αυτό που εκείνη θεωρεί έλλειψη πατριωτισμού, καθώς και τον πρωθυπουργό Νετανιάχου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook