Χαιρετίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων τις χθεσινές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και εύχεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία εντός της εβδομάδας. Σε σημερινή ανακοίνωση, ο ΣΕΤΕ αναφέρει ότι, στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας, το σύνολο του τουριστικού τομέα θεωρεί αποδεκτή μία αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ διαμονής από 6,5% στο 13%, με την προϋπόθεση να διατηρηθεί η εστίαση στο 13%.

Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν την Ελλάδα να τοποθετήσει το τουριστικό πακέτο στο 23%. Αν αυτό πραγματοποιηθεί, σημειώνει ο ΣΕΤΕ, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, καθιστώντας το τουριστικό μας προϊόν παντελώς εκτός ανταγωνισμού, δεδομένου ότι ο μέσος όρος των ανταγωνιστικών χωρών κυμαίνεται στο 8%-10%.

Μάλιστα, ο ΣΕΤΕ δεν κατανοεί τους λόγους της επιμονής στην επιβολή μη ανταγωνιστικού ΦΠΑ στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, υπογραμμίζοντας ότι η επιβολή αυτή θα στρέψει τη ροή εκατομμυρίων τουριστών σε άλλες ανταγωνιστικές και γειτονικές χώρες, στερώντας από την Ελλάδα αναγκαία έσοδα.

Tags: ,

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook