Στη διενέργεια στοχευμένης έρευνας για το επίπεδο ικανοποίησης των αλλοδαπών επισκεπτών από τις προσφερόμενες υπηρεσίες και υποδομές στην περιοχή της Κισσάμου, προχωρούν από κοινού ο Δήμος Κισσάμου, το ΜΑΙΧ και το Επιμελητήριο Χανίων.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 23 Ιουνίου, συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των τριών φορέων στο χώρο του ΜΑΙΧ, προκειμένου να εξειδικευτεί το πλαίσιο συνεργασίας και να καθοριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες για τη διενέργεια της έρευνας, το συντονισμό της οποίας θα έχει το Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης του ΜΑΙΧ και η οποία – όπως αποφασίστηκε – θα περιλαμβάνει δύο διακριτά ερευνητικά πεδία – με ξεχωριστά  δομημένα ερωτηματολόγια – μέσω των οποίων θα καταγραφούν οι απόψεις και το επίπεδο ικανοποίησης των αλλοδαπών τουριστών: α) για την περιοχή του Μπάλου και β) για τις αγοραστικές και καταναλωτικές συνήθειες και το τουριστικό προφίλ των επισκεπτών στην πόλη της Κισσάμου.

Κοινή διαπίστωση όλων των συνεργαζόμενων φορέων υπήρξε ότι μέσα από την εν λόγω έρευνα – η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο – θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους τοπικούς φορείς (Δήμο Κισσάμου, Εμπορικό Σύλλογο Κισσάμου, Ένωση ιδιοκτητών τουριστικών μονάδων Κισσάμου, κ.α.) να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη αντίληψη για το τουριστικό προϊόν της περιοχής της Κισσάμου και για την απορρόφηση του από την αγορά, μια και θα καταγραφούν και οι αγοραστικές δυνατότητες και προτιμήσεις των επισκεπτών. Ταυτόχρονα θα παρέχει στο Δήμο τα αναγκαία «εργαλεία» τεκμηρίωσης ώστε να σχεδιαστούν οι κατάλληλες δράσεις και πολιτικές που θα συμβάλλουν στην βελτίωση του τουριστικού του προϊόντος και στην αποτελεσματική προώθηση του στην παγκόσμια αγορά.

Ειδικά για την περιοχή του Μπάλου, η έρευνα αναμένεται να συνεισφέρει σ’ ένα ουσιώδη σχεδιασμό ήπιου τουριστικού προϊόντος για το Δήμο Κισσάμου, με πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη για την περιοχή και με ιδιαίτερο σεβασμό στο ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον, δεδομένης της ραγδαίας αύξησης στα ποσοστά επισκεψιμότητας και της ανάδειξης της μαγευτικής παραλίας του Μπάλου σαν τη σφραγίδα της τουριστικής προβολής ολόκληρης της περιφέρειας Κρήτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου Κισσάμου η αντιδήμαρχος Τουρισμού Σταυρούλα Βαρουχάκη και οι ειδικοί σύμβουλοι του Δήμου Γαβριήλ Κουρής και Νεκτάριος Ψαράκης, από πλευράς ΜΑΙΧ ο Γεν. Διευθυντής Δρ. Γεώργιος Μπαουράκης και οι ερευνητές Περικλής Δράκος και Ελένη Σταματάκη και από πλευράς Επιμελητηρίου Χανίων ο Πρόεδρος Γιάννης Μαργαρώνης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook