Όχι στν ενδεχόμενη κατάργηση η συγχώνευση του ΕΚΑΒ λέει με ανακοίνωσή του το ΕΚΑΒ Κρήτης, ζητώντας τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του φορέα.  Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι αναφέρουν!

"Τον τελευταίο χρόνο γίναμε μάρτυρες της επέλασης εργασιακής λαίλαπας από την Κυβέρνηση. Σε λίγο χρονικό διάστημα σχεδόν η πλειοψηφία της εργατικής τάξης έχασε ότι είχε κατοχυρώσει με πολλά χρόνια εργατικής πάλης.

Το τελευταίο διάστημα διαβάσαμε σε Αθηναϊκή Εφημερίδα (Έθνος 05-06-2011) ότι  το ΕΚΑΒ έχει μπει στο στόχαστρο της Κυβέρνησης και είναι στις υπό κατάργηση-συγχώνευση υπηρεσία.

Φτάνει πια ως εδώ!!!!

Τι θα γίνει άραγε με το ΕΚΑΒ, τον μοναδικό φορέα Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής;

Συγχώνευση; Πώληση σε ιδιώτες; Κανείς δεν γνωρίζει;

Πρέπει ΟΛΟΙ μαζί, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ αλλά και ο απλός κόσμος που έχουμε ανάγκη και μας έχει και εκείνος στις δύσκολες ώρες που περνάμε, να μας στηρίξει.

Ας αναρωτηθεί ο απλός πολίτης τι θα γίνει όταν πλέον ΔΕΝ ΘΑ υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ περίθαλψη!!!! Έχει γίνει ήδη νόμος του Κράτους η καταβολή των 5 € για κάθε επίσκεψη στα Δημόσια Νοσοκομεία είτε στα επείγοντα, είτε στα προγραμματισμένα ραντεβού.

Αναρωτιέστε τι θα γίνει άραγε με το ΕΚΑΒ; Θα πληρώνει ο κάθε ασθενής την διακομιδή του;

Εμείς με την σειρά μας καλούμε ΟΛΑ τα σωματεία και ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις αυτές.

Επίσης καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα, να τοποθετηθεί και να διαψεύσει επίσημα το σχετικό δημοσίευμα.

ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΚΑΒ.

 

è ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ (Ε.Θ.Ε.Λ. κα). ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΧΡΕΗ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ-ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘ/ΡΩΝ.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ-ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘ/ΡΟΥ.

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ.

ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΑ (ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ)."