Στις τάξεις των κτηνοτρόφων της Κρήτης κυριαρχεί το αίσθημα της ανησυχίας με αφορμή τα νέα κρούσματα καταρροικού πυρετού που έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η έξαρση του ιού το καλοκαίρι ήταν κάτι το αναμενόμενο ωστόσο οι κτηνοτρόφοι νιώθουν απροστάτευτοι από την στιγμή που δεν υπάρχει καμία επιδότητηση για τον απαραίτητο εμβολιασμό των αιγοπροβάτων και το συγκεκριμένο οικονομικό βάρος το επωμίζονται οι ίδιοι.

Τα μέτρα πρόληψης όπως ψεκασμοί και τήρηση των κανόνων υγιεινής πιθανότατα να μην επαρκούν σε πολλές περιπτώσείς και ο κίνδυνος μίας οικονομικής καταστροφής είναι πλέον ορατός ειδικά σε μία περίοδο όπου η κτηνοτροφία δοκιμάζεται ελέω κρίσης. Το μέγεθος της καταστροφής όπως και το κατά πόσο θα επηρεαστεί η παραγωγή αναμένεται να διαφανεί προς το τέλος του καλοκαιριού.

Οι κτηνοτροφικές υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση με τους υπευθύνους να προτρέπουν τους υπευθύνους να απευθυνονται στους αρμόδιους φορείς με στόχο την καλύτερη δυνατή ενημέρωσή από την μία και από την άλλη την αντιμετώπιση των όποιων κρουσμάτων έχουν παρουσιαστεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook