Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:30 το βράδυ η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των θεσμών Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι και Κριστίν Λαγκάρντ. 

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις στον Τύπο, ενώ χωρίς δηλώσεις εισήλθαν στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Μάριο Ντράγκι και η Κριστίν Λαγκάρντ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείται και νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ακόμα και μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει στην κατεύθυνση που κινείται η νέα πρόταση που κατέθεσαν σήμερα οι θεσμοί, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα.
Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης προσήλθε στη σημερινή διαπραγμάτευση με βάση το κείμενο της πρότασης, το οποίο οι θεσμοί είχαν αποδεχτεί ως βάση συζήτησης τη Δευτέρα».

Αναφέρουν, επίσης, ότι οι θεσμοί κατέθεσαν νέα πρόταση, «η οποία μεταφέρει τα βάρη σε μισθωτούς και συνταξιούχους με τρόπο κοινωνικά άδικο, ενώ την ίδια στιγμή πρότειναν μέτρα ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των βαρών στους έχοντες».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «η ελληνική πλευρά αδυνατεί να συμφωνήσει σε μια τέτοια κατεύθυνση» και προσθέτουν ότι «οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σε όλα τα επίπεδα».

Μάλιστα, ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, όπως το Bloomberg που επικαλείται ο Guardian, αναφέρουν ότι ενδέχεται απόψε το Eurogroup να είναι σύντομο -ακριβώς λόγω της διαφωνίας- και τελικά να υπάρξει νέα συνάντηση είτε αύριο, είτε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook