Σε έναν αριθμό που σίγουρα θα ξεπερνάει τις 10 χιλιάδες και θα προσεγγίζει τις 15 χιλιάδες αναμένεται να φθάσουν οι αιτούντες που διαμένουν στο Νομό Ηρακλείου για το νέο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί μέσω του ευρωπαϊκού ταμείου για την επισιτιστική κρίση. 

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την σύγκριση των κριτηρίων για τους πολίτες και τις οικογένειες που θα καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις καθώς από τα πρόσφατα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας μόνο για το Νομό Ηρακλείου εντάχθηκαν 9.329 πολίτες με οικονομικά κριτήρια χαμηλότερης κλίμακας από αυτά που τίθενται σήμερα.

Το «πακέτο» της βοήθειας έχει διάρκεια μέχρι τα τέλη του 2016 και τα κριτήρια είναι καθαρά εισοδηματικά με τα όρια να είναι οι 3.000 ευρώ (αφαιρώντας φορολογία και κρατήσεις) για τα μεμονωμένα άτομα, 4.500 ευρώ για το ζευγάρι, προσαύξηση κατά 900 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί και 1.500  ευρώ για κάθε ενήλικο προστατευόμενο μέλος.

«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του ευρωπαϊκού ταμείου για τους απόρους που είχε εγκριθεί από τον Δεκέμβριο του 2014 και τώρα που ολοκληρώθηκε το θεσμικό πλαίσιο προχωράμε στα επόμενα βήματα που είναι η διαδικασία των αιτήσεων», δηλώνει ο κ. Λάμπρος Βαμβακάς, εντεταλμένος σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, καταγράφοντας τα δεδομένα: «Για Φέτος έχουν εγκριθεί 30 εκατομμύρια ευρώ σε πανελλαδικό επίπεδο ενώ για το 2016 το αντίστοιχο ποσό φτάνει τα 105 εκατομμύρια ευρώ. Η παροχή βοήθειας προβλέπει τρόφιμα και γεύματα μέσω συσσιτίων που θα δοθούν σε αστέγους, βασική υλική συνδρομή (είδη οικιακού καθαρισμού, προσωπικής υγιεινής, ρουχισμού, σχολικά και παιδικά είδη) καθώς και συνοδευτικά μέτρα όπως αυτά της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, τα κοινωνικά φροντιστήρια, ακόμα και νομικές συμβουλές».

Η διαδικασία για την κατάθεση των αιτήσεων ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη 1 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν είτε μόνοι τους ηλεκτρονικά να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις μέσω του ΗΔΙΚΑ είτε απευθυνόμενοι στα ειδικά γραφεία που θα λειτουργούν στους Δήμους του Νομού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook