Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με χαρά παρουσιάζει το δεύτερο εργαστήριο-σεμινάριο του καλοκαιριού. Πρόκειται για το εργαστήριο αρχιτεκτονικής και δημοσίου χώρου το οποίο απευθύνεται σε όσους μαθητές, από Β’ Γυμνασίου ως Λύκειο, θα ήθελαν να παρατηρήσουν την πόλη τους μέσα από το πρίσμα της αρχιτεκτονικής και ενδεχομένως να επέμβουν εικαστικά μέσα από τις προτάσεις τους.

Οι νέοι που θα συμμετέχουν θα μάθουν να καταγράφουν και να αποτυπώνουν σχηματικά, κτίρια, πλατείες, δρόμους και πάρκα και κατόπιν θα οραματιστούν την πόλη μας όπως εκείνοι την φαντάζονται, μεταφέροντάς την από τις 2 διαστάσεις του χάρτη και της φωτογραφίας σε τρισδιάστατη αναπαράσταση με απλά καθημερινά υλικά.

Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν μέσα στην πόλη του Ηρακλείου και θα «αφαιρέσουν» από τις γειτονιές του ο,τι δεν τους αρέσει, αντικαθιστώντας το με αυτό που θα ήθελαν να είναι στη θέση του. Θα επέμβουν σε κτήρια, θα αφαιρέσουν ή θα προσθέσουν άλλα, θα δημιουργήσουν ίσως περισσότερα πάρκα. Θα δούμε πως οι νέοι φαντάζονται την πόλη που ζουν και ποια θα ήταν η πρότασή τους αν ήταν στα χέρια τους.

Το συγκεκριμένο εργαστήριο θα βοηθήσει τους εφήβους να αποκτήσουν καλύτερη αντίληψη για το χώρο γύρω τους, για την κλίμακα του ανθρώπου μέσα στην πόλη, για αυτά που μπορεί ο καθένας μας να αλλάξει.  
 
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την ομάδα Dio.kom², από τις 6 ως 15 Ιουλίου 2015 καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στο Ιστορικό Μουσείο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, από τις 11.00 έως τις 14.00 μμ. 

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ. Αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο 25% έκπτωση.
 
Δήλωση συμμετοχών στα τηλέφωνα: 2810 283219 (εσωτ. Αριθμός 106)

Υπεύθυνη Δράσης: Φανή Καμπάνη
 
Η δημιουργική ομάδα Dio.kom² αποτελείται από τις Αρχιτέκτονες Όλγα Κουτάντου και Κάλλια Πλατύρραχου, την Κινησιολόγο και Καθηγήτρια Αγγλικών Μισέλ Γεωργαλή και την Πολιτικό Μηχανικό Μαργαρίτα Πλατύρραχου. Βασισμένη στην φιλοσοφία "do it ourselves" δημιουργεί παρεμβάσεις μικρής ή μεγάλης κλίμακας που σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο στην χρήση απλών υλικών με χαμηλό κόστος και με μεγάλη βαρύτητα στην επανάχρηση υλικών (upcycling). Τα project τους χαρακτηρίζονται από αρχιτεκτονικό και εικαστικό ύφος.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook