«Απολύτως επιτακτική και χρήσιμη» χαρακτήρισε την πρόταση της κυβέρνησης για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, που άνοιξε την αυλαία της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής εξηγώντας τους λόγους της απόφασης αυτής.

Όπως τόνισε ο κ. Βούτσης, η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα είναι αναγκαία ως επιλογή σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων γιατί αφορά το μέλλον της χώρας και του ελληνικού λαού.

«Καλούμε όλες τις πτέρυγες της Βουλής, όλα τα κόμματα, ανεξάρτητα από την άποψη τους για την ουσία των διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας, να συνομολογήσουν την απόλυτη χρησιμότητα στη προσφυγή της συνταγματικής τάξης για ένα θέμα απόλυτης προτεραιότητας» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

«Ζητάμε την καταψήφιση της πρότασης και του τελεσιγράφου που την συνόδεψε» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών κάνοντας λόγο για ίντριγκες και αγοραίες αντιλήψεις των δανειστών και καλώντας όλα τα κόμματα να την στηρίξουν.

«Ακολουθήθηκε και εφαρμόστηκε μια θανατηφόρα συνταγή για τη χώρα. Δεν δεχόμαστε να λειτουργήσουμε ως εθελόδουλοι και να έχουμε εναποθέσει τις τύχες της χώρας σε μια οικονομική ελίτ» υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας με κατηγορηματικό τρόπο ότι θέση της κυβέρνησης είναι η χώρα να είναι στην Ευρώπη.

«Εμείς απαντάμε με ψυχραιμία: Το παιχνίδι δεν τέλειωσε για τη χώρα και την κυβέρνησή της. Το παιχνίδι θα τελειώσει σε βάρος όσων 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook