Με σύνθημα \”ζήσε ξανά\” πραγματοποιούν και στο Ηράκλειο τα μέλη του συνδέσμου γυναικείων σωματείων του νομού, με στόχο την πληροφόρηση κυρίως των αλλοδαπών γυναικών για θέματα ενδοοικογενειακής βίας, trafficking, και σεξουαλική παρενόχλησης.
Με περίπτερο που στήθηκε στην πλατεία ελευθερίας και το οποίο θα λειτουργεί για το επόμενο 2ήμερο, οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να λάβουν συμβουλευτική υποστήριξη, να ενημερωθούν για τα προαναφερόμενα θέματα αλλα και να ψυγαγωγηθούν με θεατρικά δρώμενα και παιχνίδια, αλλά και προβολές ντοκυμαντέρ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων αρχών, σχετικά με το trafficking, ολοένα και περισσότερες γυναίκες, κυρίως αλλοδαπές πέφτουν θύματα ομοεθνών τους, οι οποίοι μοιραζοντάς τις υποσχέσεις τις φέρνουν στην ελλάδα και στην συνέχεια τις φυλακίζουν και τις απειλούν ακόμα και με την ίδια τους την ζωή, προκειμένου να τις προωθήσουν στην πορνεία. 
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών αρχών, οι μετανάστριες δύσκολα καταγγέλλουν περιστατικά σωματεμπορίας, υπό τον φοβό και των απειλών των \”απαγωγέων\” τους. Αυτό ουσιαστικά, σημαίνει ότι ο αριθμός των γυναικών που πέφτουν θύματα trafficking είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που έχει καταγράψει το αρμόδιο τμήμα της ΕΛΑΣ. 
Θύματα trafficking, όμως, πέφτουν και ανήλικα παιδιά, τα οποία αναγκάζονται από τον \”απαγωγέα\” να ζητιανέυουν στους δρόμους για ένα πιάτο φαί. Και αυτό για την αστυνομία είναι και το πιο σημαντικό. 
Μάλιστα, τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πολλές αστυνομικές επιχειρήσεις, προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες. Όμως είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν οι αστυνομικοί στα ίχνη τους, αφού ξερουν να προφυλάσσονται και να δρουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Τηλεφωνικές γραμμές SOS που λειτουργούν όλο το 24ωρο είναι: 15900, Γενική Γραμματεία Ισότητας και Φύλων και 197, Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook