Την πεποίθησή του πως υπάρχει η δυνατότητα λύσης στο αυριανό Eurogroup όπου, όπως ο ίδιος τόνισε, θα αποσαφηνιστούν τα μέτρα μιας νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

«Η κυβέρνηση σήμερα κατέθεσε μία νέα πρόταση ζητώντας 2ετές πρόγραμμα που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. Σημασία τώρα έχουν οι επιλογές και οι πράξεις που θα ανοίξουν θετικές προοπτικές για τη χώρα και την Ευρώπη. Για να βρούμε λύση πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα. Το πρόγραμμα απέτυχε και ήταν τελματωμένο από τον περασμένο Αύγουστο. Σήμερα λήγει πρακτικά» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη συνέντευξή του και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα επιζητεί μία λύση που δεν θα συνιστά υποταγή αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας. Η κυβέρνηση ζητεί ένα νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για 2 έτη. Χρειάζεται ένας νέος σχεδιασμός για το χρέος ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο. Την περασμένη Δευτέρα η Ελλάδα απέστειλε πρόταση στους Θεσμούς που θεωρήθηκε καλή βάση συζήτησης. Την επόμενη ημέρα, η ίδια πρόταση πετάχτηκε στον “κάδο”, εκεί υπήρξε η εμπλοκή».

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι: «Επιζητούμε τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Έπειτα από 5 χρόνια ύφεσης και λιτότητας δεν μπορούμε να μιλάμε για τη μείωση μισθών και συντάξεων ως μέτρο εξόδου από την κρίση. Προτείνω κάτι “απλό” αλλά ουσιαστικό. Τα προγράμματα πρέπει να εμπεριέχουν εκτίμηση κοινωνικών επιπτώσεων των προτάσεών τους. Οι σημερινές προτάσεις είναι απόρροια πυκνών και εντατικών διεργασιών. Η πρόταση των Θεσμών δεν ήταν βιώσιμη. Ζητούμενο η βιώσιμη συμφωνία. Στις ιστορικές στιγμές όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Κοινωνικά δίκαιη συμφωνία με σταθερούς κανόνες για τους πολίτες, τους επενδυτές, τους καταναλωτές.

Επιπλέον ανέφερε ότι, «η κυβέρνηση είναι συμπαγής κι ενιαία, δίνει από κοινού τη μάχη. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ο Τσίπρας θα συμβολίζει τον αγώνα ενός λαού Το πρόγραμμα πρέπει να είναι της Ελλάδας, όχι να της το δίνουν με σκονάκι και να υποκρινόμαστε ότι είναι δικό της. Τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις στην κυβέρνηση τις λαμβάνει ο Πρωθυπουργός . Το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε για να επιτευχθεί συμφωνία με συγκεκριμένα κριτήρια.  Εξ αρχής η συμφωνία προϋπέθετε πολιτική βούληση. Αυτή έλειπε από μέρος των Θεσμών», ενώ καταλήγοντας υπογράμμισε με νόημα πως: «μειοψηφικές δυνάμεις στο εξωτερικό θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ ή χρεοκοπία εντός ευρώ. Σ αυτό η αντιπολίτευση δεν θα τοποθετηθεί»;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook