Την Παρασκευή (03/07) ξεκινάει τις προσπάθειές της, στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Νέων/Νεανίδων, η αθλήτρια του Ν.Ο. Χανίων Ροζάννα Λαμπαρδάκη.

Με στόχο τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις η 18χρονη κολυμβήτρια θα πάρει μέρος στα αγωνίσματα 50, 100 και 200 μέτρα διπλά πέδιλα και 50 μέτρα άπνου, ενώ συμμετέχει και στην Εθνική μάδα 4×100μ. επιφάνεια.

Το πρωί της Παρασκευής (03/07) η Χανιώτισσα αθλήτρια θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στον τελικό των 100μ. διπλά πέδιλα, έχοντας τον 7ο καλύτερο χρόνο (00:51.01) σε σύνολο 22 αθλητριών. Η Λαμπαρδάκη μετέχει στην τρίτη προκριματική σειρά , όπου έχει τον τρίτο καλύτερο χρόνο σε σχέση με τις αθλήτριες που θα τρέξουν στην ίδια σειρά.

Το Σάββατο (04/07) η αθλήτρια του ΝΟΧ θα πάρει μέρος στα 200μ. διπλά πέδιλα, με τον 11ο καλύτερο χρόνο (01:53.95)σε σύνολο 20 αθλητριών και θα τρέξει στη δεύτερη προκριματική σειρά.

Με τον 9ο καλύτερο χρόνο (00:23.39) σε σύνολο 24 αθλητριών η Λαμπαρδάκη ρίχνεται στη… μάχη των 50μ. διπλά πέδιλα την Κυριακή (05/07), όπου μετέχει στην πρώτη προκριματική σειρά.

Τη Δευτέρα (06/07) ολοκληρώνει την παρουσία της με τη συμμετοχή της στα 50μ. άπνου, όπου κατέχει τον 6ο καλύτερο χρόνο (00:17.74) σε σύνολο 24 αθλητριών και θα διεκδικήσει την είσοδό της στον τελικό από την πρώτη προκριματική σειρά, ενώ την ίδια ημέρα θα συμμετέχει με την 4×100μ. επιφάνεια της Εθνικής Ελλάδας.

Αναφορικά με τη συμμετοχή της στους αγώνες του Βελιγραδίου η Λαμπαρδάκη δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΟΧ τα εξής: «Πρώτος στόχος είναι να μπορέσω να μπω στις 8άδες στα αγωνίσματα που θα “πέσω” και από εκεί και πέρα, ό,τι καλύτερο. Φέτος είναι η δεύτερη μεγάλη διοργάνωση στην οποία θα αγωνιστώ και θα είναι μια καινούργια εμπειρία για μένα. Στόχος μου είναι να πάω όσο το δυνατόν καλύτερα. Με τη βοήθεια του προπονητή μου έχω φτάσει σε ένα πολύ υψηλό σημείο και ελπίζω οι στόχοι μου ν’ ανταμειφθούν».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Ηλίας Καλαμαρίδης δήλωσε: «Η Λαμπαρδάκη θα έχει μια δύσκολη αποστολή αλλά ελπίζουμε στο καλύτερο δυνατό. Σε πρώτη φάση είναι να μπορέσει να συμμετάσχει στους τελικούς και από εκεί και μετά ό,τι καλύτερο προκύψει».

Αναλυτικά την ελληνική αποστολή αποτελούν οι:

Σταύρος Κουρλάκης, Κωνσταντίνα Διονυσοπούλου (Δελφίνια Περιστερίου), Λεωνίδας Γιασεμής (Α.Ο. Αιγαίου), Χρήστος Δαμόλης (Ι.Ο. Θεσσαλονίκης), Βασίλης Νάνου (Πανσερραϊκός), Φίλιππος Ιακωβίδης (Ν.Ο. Βουλιαγμένης), Θεοδόσης Παραστατίδης (Α.Ε. Χαϊδαρίου), Ιωάννα Παναγιωτίδου, Ελευθερία Πουλοπούλου (Κ.Ο. Καλαμαριάς), Σμαράγδα Σκαλίδου (ΠΑΟΚ), Ροζάννα Λαμπαρδάκη (Ν.Ο. Χανίων), Δήμητρα Παπανικολάου (Λαρισαϊκός Τιτάνες), Κατερίνα Μπιρσίμη (ΑΝΟ Αργυρούπολης).

Συνοδοί αποστολής είναι ομοσπονδιακοί προπονητές Αλέξανδρος Ξιάρχος, Γιάννης Καλαϊτζογλίδης και ο Ταμίας του Δ.Σ. της ΚΟΕ Ηλίας Ξιάρχος (αρχηγός αποστολής), πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της CMAS, με την ιδιότητα την οποία και μετέχει στην Επίτιμη Επιτροπή των αγώνων.

Στους αγώνες μετέχουν συνολικά 17 χώρες (Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Εσθονία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία, Τσεχία).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook