Με μήνυμα της στο επίσημο blog των Windows 10, η Microsoft δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την επικείμενη κυκλοφορία των Windows 10 η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου, επαναλαμβάνοντας παράλληλα το στόχο της για την παρουσία της σε 1 δις συσκευές σε διάστημα 2-3 ετών.

 Όπως γίνεται σαφές από το μήνυμα, η Microsoft βρίσκεται πολύ κοντά στο να επιλέξει την έκδοση των Windows 10 η οποία θα βαπτιστεί με την ονομασία RTM (Release to Manufacturing) και η οποία θα είναι αυτή που θα γίνει διαθέσιμη προς όλους τους ενδιαφερομένους αργότερα στην προγραμματισμένη ημερομηνία.

Οι πρώτοι που θα λάβουν την “τελική έκδοση” των Windows 10 είναι οι κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών προκειμένου να ξεκινήσουν την κατασκευή νέων συστημάτων με προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό ενώ θα γίνει μια παγκόσμια διανομή του σε επιλεγμένους εμπόρους λιανικής προκειμένου να βοηθήσουν τους πελάτες τους με την αναβάθμιση νέων συστημάτων που έρχονται με την έκδοση των Windows 8.1
 
Περνώντας στον υπόλοιπο κόσμο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι το δοκιμαστικό πρόγραμμα των Insiders έχει ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια μέλη, σημειώνοντας τεράστια αύξηση με βάση τα 3.7 εκατομμύρια που είχαν ανακοινωθεί τον Μάιο. Οι Insiders θα είναι και οι πρώτοι που θα μπορούν να κατεβάσουν την RTM έκδοση των Windows 10 όπως έχει ήδη ξεκαθαριστεί, ενώ λίγο αργότερα θα τη λάβουν δωρεάν όσοι έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους με βάση το μήνυμα που εμφανίζεται σε συστήματα με Windows 7 και 8.1.
 
Στην προκειμένη περίπτωση η διάθεση των Windows 10 θα γίνει κατά “κύματα” κάτι που σημαίνει ότι αν δε λάβετε κάποια σχετική ενημέρωση στις 29 Ιουλίου, θα πρέπει να περιμένετε λίγο χρονικό διάστημα. Μαθαίνουμε ακόμα ότι η Microsoft πριν προχωρήσει στην εγκατάσταση, θα διαπιστώνει μέσω κάποιας δοκιμής, αν το σύστημα καλύπτει τις ελάχιστες απαιτήσεις του λειτουργικού συστήματος έτσι ώστε ο χρήστης να ενημερωθεί και να μην προχωρήσει στην εγκατάσταση αν δε λύσει πριν τα προβλήματα. Την 1η Αυγούστου, τα Windows 10 θα είναι διαθέσιμα για όσους ανήκουν στο Volumie License πρόγραμμα ενώ την ίδια ημερομηνία θα διατεθεί η έκδοση Enterprise και Education.
 
Με την κυκλοφορία των Windows 10, η Microsoft μπαίνει σε μια διαδικασία τακτικής αναβάθμισης του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος, με την ονομασία RTM να είναι απλά τυπική αφού την πρώτη ημέρα διάθεσης του λειτουργικού, ο χρήστης θα πρέπει να κατεβάσει αρκετές ενημερώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook