Οι τρεις σωματοφύλακες είναι ένα μυθιστόρημα που μας διδάσκει την έννοια της δυνατής φιλίας, των ηθικών αξιών, της αυτοθυσίας για τον συνάνθρωπο. Όχι όμως μόνο αυτό. Βρισκόμαστε σε ένα κόσμο που βουλιάζει στο χάος, που πνίγεται στα χρέη. Με γρήγορους ρυθμούς, με πολλές υποχρεώσεις και λίγο χρόνο για να τις πραγματοποιήσουμε. Γίναμε καχύποπτοι ακόμα και με τους δικούς μας ανθρώπους. Κοιτάμε μόνο τα προβλήματά μας και αγνοούμε ή καλύτερα εθελοτυφλούμε στον πόνο του διπλανού. Μάθαμε να είμαστε εγωιστές  δίχως συναίσθηση. Μεγαλώνοντας χάσαμε ή ….ξεχάσαμε αυτά, που μαθαίναμε τόσο καιρό.

Σε αυτό τον καιρό που η αβεβαιότητα  βρίσκεται σε έξαρση, το ιδιαίτερα συμβολικό σύνθημα: «Ένας για όλους και όλοι για έναν», του πιο πολυδιαβασμένου έργου του Αλεξάνδρου Δουμά παίρνει μια άλλη διάσταση στην Αθλητική Λέσχη Ξιφασκίας στα Χανιά η οποία στο πνεύμα αυτό διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουνίου, στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου του Ε.Α.Κ. Χανίων διεθνείς αγώνες του Chania Fencing G.P. 2015.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν και εμείς  με την σειρά  μας, σαν μικροί σωματοφύλακες, να προασπίσουμε  τις ηθικές αξίες μας  με όποιο καλύτερο τρόπο το αντιλαμβάνεται καθένας μας.

  • Κείμενο – Φωτογραφίες : Μπασιάς Νίκος – Καθηγητής, Φωτογράφος .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook