Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία των Τour Operators, οι κρατήσεις της χώρας μας, αυτή την περίοδο, πέρυσι, κυμαίνονταν στο επίπεδο των 120.000 επισκεπτών καθημερινά.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μείωση κατά μέσο όρο 30% – 40% στη ροή των κρατήσεων, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα, άρα έχουμε μείωση 36.000 έως 48.000 κρατήσεων κάθε μέρα.

Με την προϋπόθεση ότι μετά το δημοψήφισμα, η χώρα θα επιστρέψει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, θα επαναλειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα και θα αποκατασταθεί η εικόνα μας στο εξωτερικό, εκτιμάται ότι υπάρχει, ακόμα, το χρονικό περιθώριο, ώστε ο ρυθμός των κρατήσεων να επιταχυνθεί και να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών.

 

Βασικές Ερωτήσεις & Απαντήσεις Γραμμής Επικοινωνίας Τουριστικών Επιχειρήσεων 214-214-1000

ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ

Προς το παρόν, εμβάσματα προς το εξωτερικό, Κάθε τύπου δεν μπορούν να ολοκληρωθούν.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε εμβάσματα από το εξωτερικό προς το εσωτερικό της χώρας.
Για αιτήματα συναλλαγών και εμβασμάτων εξωτερικού, παρακαλούμε να αποστέλλετε το αίτημα σας στην ειδική επιτροπή έγκρισης τραπεζικών συναλλαγών που έχουν συσταθεί σε κάθε τράπεζα.
Ο ΣΕΤΕ συνεργάζεται με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών όπου και θα δίνει σε ημερήσια βάση λίστα με τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας των Ελληνικών Τραπεζών και έχουν αναφερθεί στη Γραμμή Επικοινωνίας μας.

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Όλες οι πιστωτικές κάρτες εξωτερικού λειτουργούν κανονικά.
Είναι υποχρεωτικό να δέχονται οι επιχειρήσεις τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των πελατών τους.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

ΟΙ διαδικασίες των ακυρώσεων, καθώς και οι επιστροφές τυχόν προκαταβολών είναι ζήτημα της πολιτικής που ακολουθεί η κάθε επιχείρηση.

ΙΑΤΑ

Ο ΙΑΤΑ έχει ενημερώσει ότι οι όποιες πληρωμές θα γίνονται όταν ανοίξουν οι τράπεζες. Δεν θα υπάρχουν κυρώσεις.

Για οποιοδήποτε θέμα να επικοινωνείτε με ΗΑΤΤΑ: 210 9223522 – 6973043504  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook