Ευθείες βολές εις βάρος της Κίνας, ότι υποκλέπτει εμπορικά μυστικά και κυβερνητικές πληροφορίες, απηύθυνε η Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Νιου Χάμσαϊρ, στο πλαίσιο της προεκλογικής της εκστρατείας. «Η Κίνα προσπαθεί να παραβιάσει οτιδήποτε δεν κινείται στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και νυν υποψήφια για την προεδρία της χώρας. 

Η Κίνα επιδιώκει μία πλεονεκτική θέση και «κάνει ό,τι μπορεί για να την κερδίσει», τόνισε η Κλίντον και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή, εξαιτίας της ταχείας αύξησης των κινεζικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της εφ’ όλης της ύλης ομιλίας της, η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος αναφέρθηκε και στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία και ειδικότερα στον «πιο έξυπνο τρόπο», με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. «Δεν είναι εύκολος άνθρωπος... Αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει άλλο υποκατάστατο από τη διαρκή δέσμευση», σημείωσε η Κλίντον.
 

Πηγή: in.gr


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook