Στην εκτίμηση πως οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να διατηρήσουν το όριο αναλήψεων στα 60 ευρώ μέχρι την Παρασκευή προχώρησε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Σύμφωνα με άρθρο δημοσιογράφου στο BBC, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε πως εαν η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα δεν αυξήσει σήμερα  την χορήγηση ρευστότητας μέσω του ELA, τότε τα ΑΤΜ των τραπεζών θα μπορούν να δίνουν τα 60 ευρώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το άρθρο του Robert Peston, στην συνέντευξή του ο Υπουργός Οικονομίας είπε πως “πρώτα απο όλα η ΕΚΤ θα πρεπει να κρατήσει τις ελληνικές τράπεζες ζωντανές για μια εβδομάδα εως δεκα ημέρες, οπου μεσα σε αυτο το διάστημα θα λάβουν χώρα οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές,τις κυβερνήσεις των ευρωπαικών χωρών και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στο καλύτερο σενάριο, ανέφερε,η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα θα δώσει επιπλέονν 3 δις ως επείγουσα παροχή ρευστότητας αργότερα σήμερα.

Ακόμα ομως και αν η ΕΚΤ απλα συνεχίσει να παγώνει το ELA, τα χρήματα προς ανάληψη και οι τραπεζικές συναλλαγές φτάνουν μέχρι την Παρασκευή”.

Δείτε ολο το άρθρο στο BBC

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook