Έφτασε στο Ηράκλειο ο νέος τεχνικός της Κρητικής ομάδας, Μουράτ Σεροπιάν, και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις από το αεροδρόμιο της πόλης, τόνιζοντας πως τώρα είναι ώρα για δουλειά.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξαναγυρίζω στην Κρήτη. Είναι ένα περιβάλλον πολύ γνώριμο για μένα. Δυστυχώς είμαστε άτυχοι γιατί η πολιτικοοικονομική συγκυρία είναι πολύ δύσκολη για τη χώρα, και δημιουργεί εμπόδια για να προχωρήσουμε στο δρόμο που χρειάζεται για την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε όμως παρά τις δυσκολίες να μπούμε στο σωστό δρόμο» ήταν τα πρώτα λόγια του νέου τεχνικού ηγέτη του ΟΦΗ που έχει συμφωνήσει μέχρι το 2018 ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την στελέχωση του ρόστερ τονίζοντας ότι «είναι το μικρότερο πρόβλημα. Είμαστε ακόμα στην αρχή χρειάζεται δουλειά σε όλους τους τομείς. Βασικό να καταλάβουμε ότι μέσα από δυσκολίες είναι ευκαιρία να χτίσουμε τον ΟΦΗ από την αρχή σε σωστές βάσεις. Δε χρειάζεται βιασύνη και άγχος. Πρέπει να γίνουν όλα με υπομονή και σε σωστές βάσεις».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μουράτ Σεροπιάν:

Για το που θα γίνει η προετοιμασία: «Έχουμε δουλειά μπροστά μας. Το πιθανότερο είναι να γίνει εδώ η προετοιμασία γιατί δε θέλουμε να χάνουμε χρόνο. Όλες οι ομάδες βρίσκονται στον ίδιο παρονομαστή».

Για τους συνεργάτες του στο τεχνικό τιμ και τις μεταγραφές: «Το διάστημα που προηγήθηκε δουλεύουμε με τη διοίκηση σε όλους τους τομείς. Δεν είναι ώρα τώρα για να λέμε πολλά πράγματα. Η δουλειά μου είναι να «χτίζω» ομάδες. Όποτε πήρα το χρόνο γι’ αυτό το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό».

Για τον βαθμό του Κρητικού στοιχείου που θα υπάρχει στο ρόστερ του ΟΦΗ: «Το ίδιο έκανα και στα Χανιά, το ίδιο θα κάνω και στον ΟΦΗ. Η Κρήτη είναι το δεύτερο ποδοσφαιρικό μου σπίτι. Το περιβάλλον δεν είναι άγνωστο για μένα».

Για τις προτεραιότητες του: «Οι προτεραιότητες μας έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της ομάδας και την επιλογή των κατάλληλων ποδοσφαιριστών».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στον κόσμο του ΟΦΗ: «Χρειαζόμαστε κοντά μας τον κόσμο. Θα χρειαστούμε περισσότερο τη βοήθεια του στο να καταλάβουν όλοι οι νέοι ποδοσφαιριστές το πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΟΦΗ. Μόνο ο κόσμος μπορεί να το κάνει αυτό. Θυμάμαι την ομάδα επί εποχής Γκέραρντ. Παρακαταθήκη μας είναι το όραμα που έχουμε. Αυτό που θέλω επίσης να πω είναι ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας για την ομάδα.