Να συνδράμουν ώστε να υποστηριχθεί η σαφής και ξεκάθαρη ετυμηγορία του ελληνικού λαού από το χθεσινό δημοψήφισμα για μια βιώσιμη λύση ζήτησε από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο είναι σε εξέλιξη από τις 10 το πρωί, ενώ υπήρξε διακοπή για να συνομιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. 

Επίσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για τη ρευστότητα, με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον ρώσο πρόεδρο Βλ.Πούτιν. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πούτιν συζήτησαν για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Στο Μαξίμου έφτασε και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, εικάζεται για την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Πούτιν.

Από τη Νέα Δημοκρατία είναι παρών ο προσωρινός πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης, από το ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από τους ΑΝΕΛ ο υπουργός Πάνος Καμμένος και από το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος οι πολιτικοί αρχηγοί πιέζουν τον πρωθυπουργό να υπογραφεί η συμφωνία με τους δανειστές το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook