«Αν η πρωτοβουλία είχε ληφθεί νωρίτερα -όπως είχαμε ζητήσει-, πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει» σημείωσε η κ. Γεννηματά εξερχόμενη του Προεδρικού Μεγάρου, μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Σημείωσε ότι είναι απαραίτητη η εξεύρεση λύσης για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας που θα εξασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ κάλεσε να βρεθεί «λυτρωτική λύση» χωρίς δεύτερες σκέψεις, προειδοποιώντας ότι δεν υπάρχει χρόνος και ότι η κυβέρνηση δεν έχει εντολή για ρήξη. 

Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται το κοινό ανακοινωθέν

 

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Γεννηματά έχει ως εξής:

Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων δυστυχώς γίνεται στο και πέντε.

Μας βρίσκει με τις τράπεζες κλειστές, χωρίς ρευστότητα, τη χώρα στον αέρα, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς προστασία και την ελληνική κοινωνία να βιώνει δραματικές καταστάσεις.

Αν η πρωτοβουλία αυτή είχε αναληφθεί νωρίτερα, όπως κατ’ επανάληψη είχαμε ζητήσει, γιατί πιστεύουμε στην εθνική συνεννόηση, πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Σε κάθε περίπτωση σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με ευθύνη της κυβέρνησης.

Η εξεύρεση λύσης, η επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας που θα διασφαλίζει την ισότιμη παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και στο ευρώ. Και βεβαίως η άμεση αποκατάσταση, η ομαλοποίηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Αυτή τη λυτρωτική λύση έχει υποχρέωση η κυβέρνηση να την υπηρετήσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, δεν υπάρχει χρόνος, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Δεν έχει εντολή για ρήξη. Ο ελληνικός λαός πρέπει να δικαιωθεί για τις προσπάθειες που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προοπτική συμφωνίας υπάρχει;

Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Σας παραπέμπω στο κοινό ανακοινωθέν. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook