Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης των πολιτικών  αρχηγών υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε πως «είναι στα χέρια της Ευρώπης να αντιληφθεί ότι η λύση πρέπει να δοθεί άμεσα» προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει σε δρόμο ανάπτυξης και ευημερίας.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Καμμένου

«Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα. Χθες ο ελληνικός λαός έδωσε το σύνθημα για εθνική ομοψυχία. Ο ελληνικός λαός έστειλε το μήνυμα ότι δεν τρομοκρατείται, δεν απειλείται και ότι στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία αποφασίζουν οι λαοί. Σήμερα, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, συνεκλήθη το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε λίγο θα έχετε το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο υπογράφουμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, με εξαίρεση τον αρχηγό του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.

Πρόκειται για μία μεγάλη μέρα. Είναι η επόμενη της μεταπολίτευσης, όπου το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων δίνουμε τη δύναμη στον Πρωθυπουργό της χώρας να μεταβεί αύριο στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί εκ μέρους του συνόλου του ελληνικού λαού και της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων. Από εδώ και πέρα, είναι στα χέρια της Ευρώπης να αντιληφθεί ότι η λύση που αποτελεί επιθυμία του συνόλου του ελληνικού λαού και των κομμάτων θα πρέπει να δοθεί άμεσα, ώστε η Ελλάδα να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Υπάρχει προοπτική συμφωνίας κ. Πρόεδρε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Νομίζω ότι η συμφωνία πλέον είναι μονόδρομος. Έχουν περιγραφεί ακριβώς οι επιθυμίες του συνόλου του ελληνικού λαού, μέσω των αρχηγών των κομμάτων, με εξαίρεση τον Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αφορά μία συμφωνία η οποία πρέπει να επιτευχθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αποκατάσταση της ρευστότητας, με αναπτυξιακό πακέτο, με μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Ο Πρωθυπουργός έλαβε τη γραπτή διαβεβαίωση από όλους τους αρχηγούς των κομμάτων ότι θα έχει την απόλυτη στήριξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Υπάρχει αναφορά για το χρέος; Οι εταίροι είναι δεκτικοί σε αυτό;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Υπάρχει σαφής αναφορά και για το χρέος. Από τη στιγμή που υπάρχει πλέον η βούληση του συνόλου του ελληνικού λαού, που εκφράστηκε χθες μέσα από το δημοψήφισμα, δεν νομίζω ότι μπορούν να κάνουν πίσω.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook