Μειωμένη η αγοραστική κίνηση σε κρεοπωλεία και αρτοποιεία της Κρήτης. Το κλείσιμο των τραπεζών και το capital control, μπορεί αρχικά να τρομοκράτησε και οδήγησε τους καταναλωτές σε σουπερ μάρκετ και καταστήματα και να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες σε είδη πρώτης ανάγκης και καταναλωτικά αγαθά μεγάλης διάρκειας, και να γέμισαν ντουλάπια και καταψύκτες, ωστόσο χθες και σήμερα η αγοραστική κίνηση μειώθηκε δραματικά. 

Τα κρεοπωλεία είναι άδεια, παρά τις χαμηλές τιμές των προιοντων. 

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας κρεοπωλών, Λευτέρης Ντουρακης, μιλώντας στο flashnews.gr διαψεύδει τα σενάρια που θέλουν να υπάρχουν ελλείψεις σε κρέατα λόγω των προβλημάτων ρευστότητας τονίζοντας οτι μέχρι και σήμερα δεν εχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στην επάρκεια αλλα και στις εισαγωγές κρεάτων. 

Μειωμένη η κίνηση στα αρτοποιεία

Παρόμοια η κατάσταση και στα αρτοποιεία. Οι καταναλωτές έχουν μειώσει σε μέγιστο βαθμό τις ποσότητες που αγοράζουν, με τους καταστηματάρχες και αναγκάζονται να φτιάχνουν ψωμί 250 γραμμαρίων. Το μέλος της πανελλήνιας ομοσπονδίας αρτοποιών, Βασιλης Τουλης, επισημαίνει οτι από χθες οι καταναλωτές έχουν μειώσει τις ποσότητες αρτοσκευασμάτων που αγοράζουν καθώς δεν διαθέτουν χρήματα για περαιτέρω αγορές. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook