Την ίδια περίπου ώρα που οι ευρωπαίοι ηγέτες έθεταν σκληρό τελεσίγραφο στην Ελλάδα για την παραμονή της στην ευρωζώνη ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας ΄Ησυχος δήλωνε στο Sputnik ότι “η Ελλάδα χαιρετίζει το ενδεχόμενο να γίνει μέλος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας (NDB), των χωρών της BRICS, αλλά πρέπει να γίνει πολύ δουλειά ακόμη μέχρι να πραγματοποιηθεί η ένταξή της”.

Από τον Μάϊο η Ρωσία έχει καλέσει την Ελλάδα να γίνει μέλος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας και οι συζητήσεις επί του θέματος αναμένεται να ανοίξουν στη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της BRICS σήμερα και αύριο  στην Ούφα της Ρωσίας.

Πριν μερικές μέρες ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Ρώσου Προέδρου Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε ότι η Μόσχα έχει ενδείξεις ότι η Ελλάδα επιθυμεί να ενταχθεί στην τράπεζα των BRICS.
.
Η συμφωνία για την ίδρυση της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας υπογράφτηκε κατά την έκτη συνάντηση των BRICS στη Φορταλέζα της Βραζιλίας στις 15 Ιουλίου 2014. Είναι η πρώτη κίνηση των αναδυόμενων οικονομιών, γνωστές ως BRICS προς την χρηματοπιστωτική τους αυτονομία έναντι του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

 Η προσπάθεια ξεκίνησε με κεφάλαια 50 δισ. δολαρίων και δεξαμενή συναλλαγματικών διαθεσίμων ύψους 100 δισ. 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook