Σε ανακοίνωσή της για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου, η δημοτική παράταξη “ΑΝΤΑΡΣΙΑ στα Χανιά” αναφέρει τα εξής: 

“Χαιρετίζουμε τα εκατομμύρια των Ελλήνων εργαζομένων, συνταξιούχων και νεολαίων που στήριξαν το «ΟΧΙ» δίνοντας  ένα τεράστιο και σαρωτικό χαστούκι στην προσπάθεια των πιστωτών της χώρας, των τραπεζιτών και του ντόπιου πολιτικού τους προσωπικού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι να επιβάλλουν ένα οικονομικό πραξικόπημα, παίζοντας το χαρτί της «αριστερής παρένθεσης».

Χαιρετίζουμε τις δεκάδες χιλιάδες Χανιωτών που έδωσαν τη μάχη του «ΟΧΙ» με τον πιο αποφασιστικό τρόπο, αναδεικνύοντας τα Χανιά πρώτα πανελλαδικά στα ποσοστά του «ΟΧΙ» με 73,94%. Θυμίσαμε με αυτό τον τρόπο σε όλους τους τοπικούς γιέσμεν   της πολιτικής, των επιχειρηματικών, των εκδοτικών κύκλων και  της διαπλεκόμενης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας  ότι τα Χανιά παραμένουν στην πρωτοπορία των αγώνων ενάντια στους αποστάτες, τους εκβιαστές και τους πραξικοπηματίες του παρελθόντος και του παρόντος. 
Ήταν μια ταξική μάχη. Τα συγκριτικά ποσοστά στις πλούσιες από τη μια και τις λαϊκές και εργατικές συνοικίες, από την άλλη, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία γι’ αυτό. Πίσω από την καμπάνια για το «ΝΑΙ» συνασπίστηκε το σύνολο της αστικής τάξης, των υπαλλήλων και των απολογητών της.

Χρησιμοποίησαν κάθε μέσο για να τρομοκρατηθεί ο ελληνικός λαός, να υποταχτεί και να σκύψει το κεφάλι, αποδεχόμενος τη συνέχιση των μνημονίων. Είπαν εξωφρενικά ψέματα. Εκβίασαν τον κόσμο χρησιμοποιώντας τις τράπεζες και τους μισθούς του, απειλώντας τον ότι δεν θα έχει να φάει αυτός και τα παιδιά του. Έπαιξαν με την αδυναμία και την ανασφάλεια των ηλικιωμένων ανθρώπων (που έτσι κι αλλιώς οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει μέσω του χτυπήματος των συντάξεων και της διάλυσης των δομών που αφορούν στην Τρίτη ηλικία). Λύσσαγαν και ούρλιαζαν κάθε μέρα από τα δελτία των 8 και τις εφημερίδες τους, παραβιάζοντας κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δημοκρατικής συμπεριφοράς .  Το ΕΣΡ, αυτός ο ανεξάρτητος δημοκρατικός θεσμός, δεν διέκρινε τίποτα μεμπτό. 

Το ίδιο συνέβη και στα Χανιά. Συνασπίστηκαν κάθε λογής μεγαλοπαράγοντες για να τρομοκρατήσουν το λαό. Μεγαλοξενοδόχοι, τραπεζίτες, μεγαλοεκδότες και συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και της  ΔΑΚΕ έβγαζαν αποφάσεις υπέρ του «ΝΑΙ», χωρίς καν να ρωτήσουν τα μέλη τους. Οι «δημοκράτες» εκδότες και καναλάρχες  που πριν ένα μήνα ωρύονταν για τους «φασίστες» φοιτητές στο Πνευματικό Κέντρο λειτούργησαν ως δημόσιοι λογοκριτές απέναντι στις φωνές υποστήριξης του «ΟΧΙ».

Μεταξύ αυτών ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Χανίων. Καταχράστηκαν το θεσμικό τους ρόλο για να εκβιάσουν υπέρ του «ΝΑΙ» ταυτιζόμενοι με όλους αυτούς που τόσα χρόνια διέλυσαν τις Περιφέρειες  και τους Δήμους. Συναίνεσαν σε πολιτικές διάλυσης των Δήμων, προδίδοντας την εμπιστοσύνη των δημοτών. Ο Δήμαρχος Χανίων δεν άφησε να εκφραστούν οι απόψεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, κρατώντας αυτό το προνόμιο μόνο για τον εαυτό του. Αναρωτιόμαστε πού είναι η καταστροφή που θα παθαίναμε αν ψηφίζαμε το «ΟΧΙ»; Πόσο θλιβερό φαντάζει και σήμερα το κακής ποιότητας θέατρο που έπαιζαν για μια ακόμη οι παρατάξεις των Παπαδογιάννη – Σκουλάκη!!!!

Το συντριπτικό ΟΧΙ του λαού ήταν η απάντηση που τους άξιζε. Το μέγεθος της ήττας τους δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας. Κανένα μνημόνιο, καμιά συνέχιση της λιτότητας δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από το λαό με όποιο προσωπείο και αν λανσαριστούν. Τώρα όλοι αυτοί που πολέμησαν ενάντια στη θέληση του λαού, όσοι συντάχθηκαν με τους Σουλτς, τους Ντάισενμπλουμ και τους Σόιμπλε παριστάνουν τους ανήξερους. Λες και όλα ήταν μια παρεξήγηση. Έκαναν ό,τι έκαναν, έσπειραν τη μεγαλύτερη διχόνοια, διαίρεσαν τον κόσμο και υπονόμευσαν τους αγώνες του και τώρα λένε ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν είχε γίνει νωρίτερα μια …… συνάντηση αρχηγών. 

Εμείς, όμως, δεν ξεχνάμε και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε. Θεωρούμε ότι όσοι ήρθαν σε δυσαρμονία με τη βούληση του κόσμου, πρέπει να παραιτηθούν. Πρώτος και καλύτερος ο Δήμαρχος Χανίων. Πώς  μπορεί να συνεχίσει να είναι Δήμαρχος μιας πόλης που σε ποσοστό 74% αντιτάχθηκε στις επιλογές του και αψήφησε τους εκβιασμούς του σ ένα τέτοιο κορυφαίο ζήτημα;

Η «Ανταρσία στα Χανιά» από την πρώτη στιγμή ρίχτηκε στη μάχη του «ΟΧΙ», χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, χωρίς την παραμικρή λοξοδρόμηση. Ταυτιστήκαμε με τη θέληση της τάξης μας και επιβεβαιωθήκαμε πανηγυρικά για την επιλογή μας. 

Δίνουμε συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους μας που έδωσαν με ενθουσιασμό αυτή τη μάχη.
Τώρα απέναντι στους νέους εκβιασμούς που αντιμετωπίζουμε:
 Το ΟΧΙ αυτό  με το εύρος του, δηλώνει κατηγορηματικά:
•    ΟΧΙ σε παλιά και νέα Μνημόνια
•    ΟΧΙ στην αποπληρωμή του ληστρικού Χρέους
•    ΟΧΙ οι τράπεζες στα νύχια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). 
Ανοίγει τ ο δρόμο  για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο για τη διασφάλιση μας απέναντι στους εκβιασμούς της άρχουσας τάξης. 
Ταυτόχρονα με το ΟΧΙ ο λαός  απάντησε και στο ερώτημα που έθεταν οι υποστηρικτές του ΝΑΙ. Μας έλεγαν ότι ενδεχόμενο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα σημαίνει ΟΧΙ στο Ευρώ και ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο λαός απάντησε: Τώρα χρειάζεται ρήξη με τους μηχανισμούς της ΕΕ και αποδέσμευση από το ευρώ. 
Για την Ευρώπη των εργαζόμενων ενάντια στην ΕΕ της λιτότητας,  της ανεργίας, του ρατσισμού, την ΕΕ που ανοίγει το δρόμο στο φασισμό.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook