Για “ανθελληνικό ντελίριο” κάνει λόγο ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με την ομιλία του Προέδρου του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
 
“Το ανθελληνικό ντελίριο του Μ. Βέμπερ κατήγγειλε σήμερα στην Ευρωβουλή με παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς.

Μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρουσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα,  ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μ. Βέμπερ.

Ο Νότης Μαριάς αφού καλωσόρισε τον Α. Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είπε απευθυνόμενος στον Μ. Βέμπερ:

“Κε Βέμπερ συνεχίσατε και σήμερα το ανθελληνικό σας ντελίριο. Πέστε λοιπόν πρώτα στην κα Μέρκελ να εξοφλήσει τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και μετά να μιλάτε για αξιοπρέπεια. Σταματήστε λοιπόν να κουνάτε το δάκτυλο στον Ελληνικό λαό που φτωχοποίησε η μερκελική λιτότητα. Η  δική σας πολιτική. 

Ξέρετε  ότι το μνημόνιο απέτυχε στην Ελλάδα. Μείωσε το ΑΕΠ κατά 25%. Εκτόξευσε το χρέος από 127% του ΑΕΠ στο 180% του ΑΕΠ.

Η Ελλάδα τα πέντε τελευταία μνημονιακά χρόνια πήρε 214 δις ευρώ ως δάνεια. Και όμως η πατρίδα μου έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους και  40% ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας”. 
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε:
“Που πήγαν λοιπόν τα λεφτά κ. Βέμπερ;
Γιατί δεν λέτε ότι πήγαν για να διασωθούν οι Γερμανικές τράπεζες; Γιατί το κρύβετε”
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε:
“Να το πάρετε λοιπόν απόφαση. 
Ο Ελληνικός λαός δεν ανέχεται πλέον τη μερκελική λιτότητα και τα μνημόνια. Και αυτό το μήνυμα σας το έστειλε με το βροντερό ΟΧΙ που είπε την περασμένη Κυριακή στο δημοψήφισμα”.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook