Τελευταία ενημέρωση: 16:40

Για προσλήψεις που γίνονται στον Δήμο Χανίων χωρίς καμιά αντικειμενική αξιοκρατική διαδικασία και δημόσια αξιολόγηση κάνει λόγο καταγγελία αναγνώστη του Flashnews.gr.

Η δημοτική αρχή, με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την καταγγελία ανυπόστατη και εξηγεί ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν ήταν νόμιμες.

Αναλυτικά η καταγγελία και η απάντηση του Δήμου Χανίων

H αναφορά γίνεται για δύο περιπτώσεις, κατά τις οποίες, με αποφάσεις που υπογράφει ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκάς, προσελήφθη συγγενής  ενός αντιδημάρχου και μια από τις υποψήφιες στο ψηφοδέλτιο της παράταξης στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Όπως φαίνεται και από τις αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην «Διαύγεια», η πρώτη περίπτωση αφορά στους γυμναστές για το πρόγραμμα του «Ολοήμερου Αθλητικού – Οικολογικού σχολείου», όπου μεταξύ των προσληφθέντων  είναι και συγγενής του αντιδημάρχου Μανώλη Κεμεσίδη.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά στο γραφείο Τουρισμού, όπου προσελήφθη υποψήφια που δεν εξελέγη στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο του κ.Βάμβουκα.

Όπως επισημαίνει η καταγγελία, οι προσλήψεις αυτές ίσως  να είναι τυπικά νόμιμες, όμως σίγουρα δεν είναι και «ηθικές» καθώς σε μια περίοδο που χιλιάδες νέοι Χανιώτες και Χανιώτισσες πλήττονται από την ανεργία, η απευθείας επιλογή δεν αποτελεί δείγμα αξιοκρατίας.

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής

 

Σχετικά με την δημοσίευση καταγγελίας περί προσλήψεων στο Δήμο Χανίων διευκρινίζονται τα εξής:

Στις 9 Ιουνίου δημοσιεύθηκε προκήρυξη του Δήμου Χανίων για την πρόσληψη 12 γυμναστών με σύμβαση δίμηνης διάρκειας προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Ολοήμερου Προγράμματος Απασχόλησης Παιδιών. 

Λόγω της χαμηλής εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποψηφίων, στις 15 Ιουνίου, με νέα ανακοίνωση, η υποβολή αιτήσεων παρατάθηκε για λίγες ημέρες. Αίτηση τελικά υπέβαλαν συνολικά 12 πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής και όπως ήταν φυσικό, προσελήφθησαν και οι 12. Κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα παράνομης διαδικασίας ή διακριτικής μεταχείρισης ουδενός, όπως αναφέρεται στην δημοσίευση της καταγγελίας. 

 Όσον αφορά την πρόσληψη προσωπικού δίμηνης απασχόλησης στο Τμήμα Τουρισμού του Δήμου, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το αρ. 206 του ν. 3584/2007, επιτρέπεται στους ΟΤΑ η πρόσληψη προσωπικού δίμηνης διάρκειας για κατεπείγουσες εποχικές τους ανάγκες. Οι αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής περιόδου, έκανε απαραίτητη την πρόσληψη 3 ατόμων με την παραπάνω διαδικασία. 

Ως εκ τούτου οι καταγγελίες περί προσλήψεων ημετέρων και άλλα λεκτικά πυροτεχνήματα δεν έχουν καμία υπόσταση.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook