Διαβεβαιώσεις προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, ότι η Ελληνική Βουλή έχει την ευρωπαϊκή πλειοψηφία να στηρίξει μια συμφωνία με τους θεσμούς, έδωσαν οι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συνάντησή τους με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Μετά τη συνάντηση, διάρκειας 50 λεπτών,  η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως ελπίζει και εύχεται «η συμφωνία αυτή πράγματι να έρθει και οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να είναι τέτοιες ώστε να μπορούν να οδηγήσουν στη λύση του προβλήματος και να μην πληρώσει ένας ολόκληρος λαός ερασιτεχνισμούς, ιδεοληψίες και εγωισμούς».

«Μεταφέραμε το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ, Ευ. Μεϊμαράκη ότι η ΝΔ είναι το βαθιά ευρωπαϊκό κόμμα που στήριξε την προοπτική της χώρας μέσα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη και βεβαιώνει ότι αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί και ότι αυτή η Βουλή έχει την ευρωπαϊκή πλειοψηφία να στηρίξει μια συμφωνία», συμπλήρωσε η κ. Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι μετέφεραν στον κ. Γιούνκερ το μήνυμα ότι οι θυσίες των Ελλήνων τα τελευταία πέντε χρόνια δεν πρέπει με κανένα τρόπο να πάνε χαμένες και πως η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και επιτυχία της Ευρώπης.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

 

Πηγή: in.gr/βίντεο enikos


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook