Την έντονη αντίδραση του αγροτικού κόσμου της Κρήτης έχουν προκαλέσει τα μέτρα που προωθεί το κυβερνητικό επιτελείο και αφορούν τον πρωτογενή τομέα τα οποία αναμένεταια να σταλούν στους θεσμούς προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους.

Εκπρόσωποι των αγροτών τονίζουν ότι τα συγκεκριμένα μέτρα αναμένεται να οδηγήσουν στην καταστροφή τονίζοντας ότι η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος φορολόγησης των αγροτών θα αποτελέσει και την ταφόπλακα στις προσπάθειες που καταβάλλουν για να ορθοποδήσει ο πρωτογενής τομέας.

”Ο αγροτικός κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ”υποστηρίζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Ηρακλείου Γιώργος Τζωρτζάκης, ο οποίος προσθέτει ΄΄Θα οδηγηθούμε στην καταστροφή σε μία ουσιαστικά μη παραγωγική χώρα και στο τέλος πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε διατροφικό πρόβλημα΄΄

Οι αγρότες της Κρήτης τονίζουν ότι την στιγμή που το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κυβέρνηση μέσα από τις προτάσεις προς τους δανειστές αυξάνει την φορολογία και οδηγεί τους αγρότες στο αδιέξοδο.

Εκπρόσωποι των αγροτών στέκονται στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενή τομέα μέσα από δράσεις και νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με την ταυτόχρονη εκπόνηση ενός σύγχρονου αναπτυξιακού σχεδίου. 

”Θα πρέπει να στηριχθούν τα προιόντα ναυαρχίδες που έχουμε αυτή την στιγμή και έπειτα θα πρέπει να έρθει ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο”, τονίζει ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook