Ενώ διεξάγεται στη Βουλή η πιο κρίσιμη συζήτηση για το μέλλον της οικονομίας της χώρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης επιλέγει να ταξιδέψει στον… αγαπημένο του προορισμό που δεν είναι άλλος από την Αίγινα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναχώρησε μαζί με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου από το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο “Φοίβος” που απέπλευσε στις 17:25.

Όπως γνωστοποίησε o κ. Βαρουφάκης, μέσω Twitter, δεν θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία, για οικογενειακούς λόγους και θα στείλει επιστολική ψήφο. Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι σύμφωνα με το άρθρο 70Α του Κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο όταν βρίσκονται σε αποστολή της Κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό. Επομένως ο κ. Βαρουφάκης δεν ψηφίζει.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την «απόδρασή» του, ο Γιάνης Βαρουφάκης τουιτάρισε – από την Αίγινα – επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, το εξής:

«Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι που σέβονται τι σημαίνει να θέλω να περάσω το ΣΚ με την μικρή μου κόρη πριν επιστρέψει στην Αυστραλία όπου ζει…»

.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook