Την «ισορροπία του τρόμου» που επικρατεί στις χώρες της ευρωζώνης, και μπορεί να αποβεί καθοριστική στις επόμενες ώρες για ένα ενδεχόμενο Grexit ή για μια «λυτρωτική» απόφαση, παρουσιάζει το Σάββατο η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. 

Ειδικότερα, τα «στρατόπεδα» όπως έχουν διαμορφωθεί. Ποιοι είναι υπέρ, ποιοι είναι κατά του Grexit και ποιοι είναι οι «αναποφάσιστοι»:

Με κόκκινο χρώμα στο χάρτη παρουσιάζονται οι χώρες που είναι έτοιμες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, (Γερμανία, Ολλανδία, Σλοβενία, Φινλανδία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Σλοβακία, Λουξεμβούργο αν και δεν διακρίνεται) με κίτρινο «οι αναποφάσιστοι» (Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Αυστρία και Ιρλανδία) και με «πράσινο» οι σύμμαχοί μας που αντιτίθενται σε ένα Grexit, (Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος και Μάλτα αν και δεν διακρίνεται). 

Σημειώνεται πάντως, ότι κάποιοι «αναποφάσιστοι» μπορεί να περάσουν τελικά στο ελληνικό στρατόπεδο. Αυτή την ώρα συνεδριάζει το EuroWorking Group για την αποτίμηση της ελληνικής πρότασης και στη συνέχεια, στις 4μμ, συνεδριάζει το Eurogroup.

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook