Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, διέκοψε τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις μνήμης για την 20η επέτειο της σφαγής στη Σρεμπρένιτσα, που πραγματοποιούνται στην πόλη της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης και έφυγε εσπευσμένα για το Βελιγράδι, όταν προσερχόμενος στο κοιμητήριο Ποτοτσάρι δέχθηκε επίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ήταν περικυκλωμένος από άνδρες της ασφάλειάς του, καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να φωνάζει υβριστικά συνθήματα εναντίον του και τελικά άρχισε να του εκτοξεύει πλαστικά μπουκάλια και πέτρες, ενώ ένα άτομο επιχείρησε να του επιτεθεί.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας οδηγήθηκε ταχύτατα έξω από το κοιμητήριο, όπου βρίσκεται μεγάλος αριθμός ξένων αξιωματούχων, ενώ η αστυνομία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης αντέδρασε άμεσα και συνέλαβε το άτομο που επιχείρησε να του επιτεθεί.

«Ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς επιστρέφει στο Βελιγράδι» δήλωσαν στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Tanjug» μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνοδεύει, τονίζοντας ότι ο Σέρβος πρωθυπουργός χτυπήθηκε από πέτρα στο κεφάλι και έσπασαν τα γυαλιά του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook