Κατακόρυφη πτώση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα στο Ηράκλειο το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την αβεβαιότητα στο μέτωπο της οικονομίας που λειτουργεί αποτρεπτικά για όλους όσους είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να προχωρήσουν στην ανέγερση νέας κατοικίας. Το κλίμα παρατεταμένης ύφεσης προϋπήρχε εξαιτίας της υψηλής φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας. Στον κλάδο των μηχανικών κυριαρχεί το αίσθημα της ανησυχίας καθώς η πτώση της κίνησης έχει συμπαρασύρει δεκάδες επαγγέλματα η βιωσιμότητα των οποίων στηρίζεται στην οικοδομή.

Η υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας από την μία και ο περιορισμός στις συναλλαγές είναι οι βασικότερες αιτίες καθίζησης του κλάδου. Οι οικοδομικές άδειες μειώνονται μέρα με την μέρα ολοένα και περισσότερο. Μηχανικοί που δραστηριοποιούνται στο νησί ζητούν την άμεση λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών με στόχο την τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας. Την ίδια στιγμή εκπρόσωποι του κλάδου εμφανίζονται κάθετα αντίθετοι στην διατήρηση της υψηλής φορολογίας στην ακίνητη περιουσία που αποτελεί και τον μεγαλύτερο βραχνά για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

”Σίγουρα η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον κλάδο μας και η αλήθεια είναι ότι η οικοδομική δραστηριότητα έχει επηρεαστεί αρνητικά”, τονίζει στο flashnews.gr ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook