Οι αρχές του Κοσόβου αποφάσισαν να διακόψουν την παροχή πόσιμου νερού στην περιοχή, καθώς υπήρξαν φόβοι ότι ομάδα τζιχαντιστών έριξαν δηλητήριο στη δεξαμενή με σκοπό να πλήξουν τον πληθυσμό.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη σύλληψη πέντε ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συνεργάζονται με τον Ισλαμικό Κράτος. Οι πέντε άνδρες είχαν ξεκινήσει την επιχείρηση, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στις αρχές, με συνέπεια να διακόψουν την παροχή νερού σε ολόκληρη την περιοχή.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έλαβαν δείγμα νερού και μετά την ανάλυση που έγινε στα ειδικά εργαστήρια, διαπιστώθηκε ότι δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο τους. Η ενεργοποίηση των αρχών έγινε μετά την κυκλοφορία προπαγανδιστικών βίντεο από ομάδα τζιχαντιστών στο Κόσοβο, οι οποία υποστήριζε ότι θα δηλητηριάσει το πόσιμο νερό.

Η αστυνομία του Κοσόβου υποστήριξε ότι τα τρία άτομα συνελήφθησαν κοντά στη δεξαμενή του Badovc, η οποία εξυπηρετεί περί τα 100.000 άτομα, ενώ δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν σε άλλες περιοχές.

Τον περασμένο Αύγουστο συνελήφθησαν στο Κόσοβο 40 άτομα, ενώ, βάσει των υπολογισμών, στην περιοχή υπάρχει ένας αριθμός μεταξύ 100 και 200 ατόμων, τα οποία εγκατέλειψαν τη χώρα προκειμένου να ενταχθούν στον στρατό των τζιχαντιστών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook