Δεκαπέντε άμαχοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν σε επιδρομή του ΝΑΤΟ εναντίον πολιτικών στόχων στην Μπρέγκα, μια στρατηγικής σημασίας πετρελαϊκή πόλη στην ανατολική Λιβύη, μετέδωσε σήμερα η κρατική τηλεόραση της χώρας.

«Η συμμαχία των αποικιοκρατών σταυροφόρων βομβάρδισε πολιτικούς στόχους, μεταξύ των οποίων ένα αρτοποιείο και ένα εστιατόριο στην Μπρέγκα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 και να τραυματιστούν περισσότεροι από 20 πελάτες που βρίσκονταν στα μέρη αυτά», ανέφερε η τηλεόραση.

Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο πότε έγινε η επιδρομή αυτή.

Στην καθημερινή αναφορά του το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή έπληξε 35 στόχους, μεταξύ των οποίων οχήματα και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του λιμανιού της Μπρέγκα που απέχει 800 χιλιόμετρα από την Τρίπολη και 240 από τη Βεγγάζη.

Το ΝΑΤΟ διαψεύδει ότι στόχευσε αμάχους στην Μπρέγκα

Ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ διέψευσε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, την πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα η λιβυκή τηλεόραση.

«Το ΝΑΤΟ στόχευσε κτίρια σε έναν εγκαταλειμμένο τομέα της Μπρέγκα. Επρόκειτο για νόμιμους στρατιωτικούς στόχους», είπε ο εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από τις Βρυξέλλες.

«Αφιερώσαμε χρόνο για να παρακολουθήσουμε την περιοχή και να είμαστε σίγουροι. Οργανώσαμε ένα σχολαστικό σχέδιο για αυτήν την ενέργεια», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook