Ανακοίνωση για τις καταγγελίες Καμμένου, περί χρηματικών ποσών τα οποία διατέθηκαν σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ από το ΚΕΕΛΠΝΟ, εξέδωσε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. 

Όπως τονίζει η Ένωση Συντακτών, ο υπουργός κ. Καμμένος παρέδωσε σήμερα στο πειθαρχικό όργανο, λίστα ΜΜΕ και στελεχών του Τύπου, «διευκρινίζοντας ότι διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων τα αντίστοιχα κονδύλια, αφορούν διαφημιστική δαπάνη». 

Επισημαίνει, επίσης, ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα με τυχόν χρηματισμό».

Αναλυτκά η ανακοίνωση:

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, θεωρεί αναγκαίο να διευκρινίσει ότι η υπόθεση για την οποία προσήλθε σήμερα, ενώπιον του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εθνικής Άμύνας κ. Πάνος Καμμένος και αφορά σε καταγγελία του στη Βουλή για χρηματισμό δημοσιογράφων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τελεί υπό διερεύνηση.

Κατά την κατάθεσή του ο Υπουργός παρέδωσε έγγραφο με λίστα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στελεχών του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού), διευκρινίζοντας ότι διατηρεί επιφυλάξεις, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων τα αντίστοιχα κονδύλια, αφορούν διαφημιστική δαπάνη.

Προς αποφυγή εσφαλμένων συμπερασμάτων και άστοχου διασυρμού προσώπων, το ΠΠΣ αισθάνεται υποχρεωμένο να διευκρινίσει ότι:

• Στην παρούσα φάση και με τα στοιχεία που κατατέθηκαν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συνδεθούν ονόματα με τυχόν χρηματισμό.
Εκτός εάν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας προκύψουν πρόσθετα και επαρκή στοιχεία.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook