Η σημαντική ερμηνεύτρια Ερωφίλη, που μετρά αρκετά χρόνια αξιόλογης παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι, τόσο μέσα από την προσωπική της δισκογραφία όσο και με το αγαπημένο στο κοινό Τρίφωνο, συνεργάζεται με τον πιανίστα Γιάννη Γιαννακάκη – ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «ETSI DE» μέλος του συγκροτήματος «Σιγανά Ποτάμια» και υπεύθυνο της μουσικοθεατρικής ομάδας «Passe-partout».

Η Ερωφίλη θα μας παρουσιάσει όσα αγαπάει περισσότερο από την Ελληνική αλλά και ξένη δισκογραφία, με μια διάθεση καλοκαιρινή, με μια διάθεση παιχνιδιού αλλά και πειραματισμού, μαζί με το νέο της συνεργάτη Γιάννη Γιαννακάνη στο πιάνο, το ερχόμενο Σάββατο 18 Ιουλίου 2015, στις 21:00 στο Ble Lounge Bar στα Νωπήγεια Κισάμου.

Αγαπημένα τραγούδια, αναμενόμενα και τελείως απρόσμενα, σύγχρονα και όχι μόνο καθώς και τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία και με την ελευθερία που δίνει η ερμηνεία με ένα μόνο πιάνο επί σκηνής μας υπόσχεται μία αξέχαστη βραδιά αν γίνουμε «συμμέτοχοι», μοιραστούμε στιγμές και συναισθήματα, στίχους και μελωδίες με σκοπό να γίνουμε όλοι μία παρέα.

Δείτε μία από τις ερμηνίες της σε παλαιότερη εμφάνιση της στην ΝΕΡΙΤ:

 

Βιογραφικό 

Η Ερωφίλη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε φυσικοθεραπεία στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών και πήρε πτυχίο από την Ανώτατη επαγγελματική σχολή χορού “Ελληνικό Χορόδραμα Ραλλού Μάνου”. Παράλληλα έκανε  μαθήματα φωνητικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

Καθοριστική στιγμή για την καριέρα της ήταν η γνωριμία της με το  Γιάννη Σπανό  με τον οποίο συνεργάστηκε στενά. Συνεργάστηκε επίσης με σημαντικούς νέους και παλιούς δημιουργούς και ερμηνευτές όπως με την Χαρούλα Αλεξίου και τον Νίκο  Παπάζογλου (σε περιοδεία στην Βόρεια και Νότια Αμερική το 1998) και το 2000 με την Χαρούλα Αλεξίου και Sezen Aksu στην Κων/πολη και Σμύρνη, τον Χρήστο Νικολόπουλο, Μανώλη Λιδάκη, Γλυκερία, Γιώργο  Χατζηνάσιο, Κώστα Παπαδόπουλο, N. Μαυρουδή, Μιχάλη  Δημητριάδη, Κατερίνα Κούκα, Στέλιο  Βαμβακάρη, Κώστα Μακεδόνα, Δημήτρη Μπάση κ.α. 

Έχει προσωπικούς δίσκους με τίτλους  «Πάμε για το  Γιάχο- Βάχο», «Στα Μυστικά σου Βάλε με» και «Τραγουδάκι μου».  

Μετράει ακόμη συμμετοχές στους δίσκους «12 Ανέκδοτα Τραγούδια» της Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου με τον Μιχάλη Δημητριάδη , «Ένας ναύτης απ την Σύρο» με το Στέλιο Βαμβακάρη «Οι Έλληνες» σε ένα ντουέτο με τον Λάκη Λαζόπουλο, «Στο άγγιγμα μιας χορδής» της Οκτάβας, στο «Πεθαίνοντας στην Αθήνα» ταινία του Ν. Παναγιωτόπουλου με μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη. To 2001  έγραψε στίχους στο «και θα σε παντρευτώ» σε μουσική Σάκη Βαργεμτζίδη για το προσωπικό της  c.d. «Τραγουδάκι μου». Το 2004 έγραψε μουσική για το τραγούδι «Κάτι έγινε» σε στίχους Λάζαρου Παριανού στο πρώτο c.d. του Τριφώνου και το 2010 έγραψε στίχους στο «Θέλω να με θες» σε μουσική Αποστόλη Ηλιόπουλου για το c.d. του Τριφώνου «Τα τζιτζίκια του χειμώνα». Το 2011 έγραψε την πρωτότυπη μουσική για το παιδικό παραμύθι «Ψαρόσουπα» του Γιώργου Λεμπέση σε στίχους Βαγγέλη Λεμπέση.

Τέλος Σεπτέμβρη του 2013 θα κυκλοφορήσει το c.d. με τα τραγούδια της να ερμηνεύουν οι: Χαρούλα Αλεξίου, ο Γιάννης Χαρούλης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Κώστας  Μακεδόνας , Πάνος  Μουζουράκης  κ. ά.  Η παιδική παράσταση της Ψαρόσουπας θα ανέβει τον Ιανουάριο του 2014 στο θέατρο Ακροπόλ.

Το 2002 μαζί με τον ο Νίκο Κουρουπάκη και το Δημήτρη Υφαντή , δημιούργησαν το φωνητικό σχήμα  «Τρίφωνο», με μοναδικό γνώμονα την βαθιά αγάπη τους για την μουσική αλλά και την διάθεση να μας χαρίσουν καινούργια τραγούδια .Το 2011 ο Γιώργος Περαντάκος γίνεται μέλος του γκρουπ μετά την αποχώρηση του Ν. Κουρουπάκη για τη Ν. Υόρκη. 

Ταξίδεψαν την μουσική τους σε όλη την Ελλάδα  με αρκετές εμφανίσεις μόνοι τους η με παρέα όπως: τον Παντελή Θαλασσινό, (ο οποίος έγινε και ο παραγωγός της πρώτης τους δισκογραφικής δουλειάς) το 2004 και το 2005, τα Υπόγεια Ρεύματα άνοιξη του 2005. Το καλοκαίρι του 2005 με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» συμμετέχοντας ο ίδιος ο Μίκης και ο Ζουλφύ Λιβανελί στο Τσεσμέ και στην Χίο και εν συνεχεία το φθινόπωρο στο ΟΑΚΑ για τα 80 χρόνια του Μίκη. Τον Ιανουάριο του 2006 στα πλαίσια εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας για τα παιδιά με κινητικά προβλήματα, συμμετείχαν σε αφιέρωμα για τη Λίνα Νικολακοπούλου, στη συνέχεια  το καλοκαίρι του 2006 στην αρχαία Ολυμπία με το Χρήστο Λεοντή, το ίδιο διάστημα με την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» συμμετείχαν σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Λατινική Αμερική με το Canto General), με τη Μαρία Δημητριάδη με τη Μαρία Φαραντούρη στο San Marino άνοιξη του 2007), με τον Κώστα Χατζή τον χειμώνα του 2007. Με τη Χαρούλα Αλεξίου καλοκαίρι του 2007 αφιέρωμα στον Μάνο Λοίζο σε όλη την Ελλάδα (η ηχογράφηση αυτής της συναυλίας στο Ηρώδειο έγινε πλατινένια).

 Από το φθινόπωρο του 2007 ως και την άνοιξη του 2008 Θεσσαλονίκη και Αθήνα με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Τον χειμώνα του 2008 με 2009   στην Αθήνα με την Γλυκερία και την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Και το χειμώνα του  2009 με 2010 με την Μελίνα Τανάγρη. Τέλος του 2011 και το 2012 συνεργάστηκαν με το Νίκο Ξυδάκη σε Ελλάδα και Κύπρο.

Παράλληλα συνεργάστηκαν  κατά καιρούς με νέες ομάδες και με νέους ανθρώπους όπως οι «Φωνές του Νότου»  η  Νάντια Μπουλέ και Σύγχρονες Μαθητικές Χορωδίες. 

Με το Τρίφωνο, κυκλοφόρησαν 4 c.d. «Καράβια μοιάζουν οι ψυχές», «Τρίφωνο», «Προσοχή Τρίφωνο» με τη Λίνα Νικολακοπούλου (που έγινε και πλατινένιο) και «Τα Τζιτζίκια του χειμώνα». Συμμετείχαν στο c.d.  της τηλεοπτικής σειράς «Θαύματα και λάθη» σε μουσική Κ. Χαριτάτου. Στο c.d. «Και τα μάτια τους στάζουν Καππαδοκία» σε μουσική του Χρυσόστομου Σταμούλη από το ομώνυμο ντοκιμαντέρ του Ι. Παπακαρμέζη. Στο c.d. με τίτλο ‘Ηχόδραση/ η αρχή δια των τυμπάνων του Νίκου Τουλιάτου και της ομάδας Ηχόδρασης  Στο c.d. «Δώδεκα και μία ματιές στα Δωδεκάνησα».

Το 2012 δισκογράφησαν με το νέο μέλος Γιώργο Περαντάκο δύο τραγούδια,  «Η βουλή των Αγίων» σε στίχους και μουσική Δ. Υφαντή και «Της χαράς μαγαζί» σε μουσική Δ. Παπαβομβολάκη και στίχους Θανάση Στουπή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook